Managed hosting door True

Meldpunt ICT-verspilling krijgt 300 reacties binnen

 

De SP heeft driehonderd meldingen binnengekregen op het meldpunt voor ict-verspilling bij de overheid, waarvan eenderde bruikbaar is. De politieke partij hoopt voor het zomerreces het onderzoek naar geldverspilling van ict-projecten bij de overheid af te ronden, maar geeft nog geen publicatiedatum van het eindrapport.

De politieke partij SP heeft driehonderd meldingen binnengekregen op het meldpunt voor ict-verspilling. Dat is een meldpunt via de partij-website waarop geldverslindende ict-pojecten bij de overheid gemeld kunnen worden. Dat meldpunt werd in januari 2008 gestart. De SP becijferde dat er jaarlijks 5 miljard euro wordt verspild met mislukte ict-projecten bij de overheid.

Erik de Vries van de SP: "In een kwart tot een derde van de meldingen komen ook nieuwe zaken aan het licht. De lengte van de reacties varieert van enkele zinnen tot anderhalf A4'tje. Er worden ook veel zaken genoemd, zoals de problemen bij de Belastingdienst." De Vries wil pas op specifieke zaken ingaan als de meldingen zijn uitgewerkt in een rapport.

Volgens De Vries komt wel een aantal hoofdpunten naar voren. Politieke haalbaarheid - het afronden van ict-projecten binnen een bestuurstermijn van bijvoorbeeld twee jaar - drukt vaak op beslissingen en prestaties. Ook komt uit veel reacties naar voren dat bij overheden te weinig kennis van ict is. En een veelvoorkomende klacht is dat er te weinig wordt nagedacht over de werkelijke meerwaarde van automatisering en hoe dat moet worden uitgevoerd. De bevindingen worden samengevat in een rapport. De partij kan nog geen datum geven waarop dat rapport verschijnt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2547625). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.