Managed hosting door True

CeBIT 2008: Alleen zorg om klimaat is niet genoeg

 

De pressiegroepen makeITfair en WEED stellen tijdens CeBIT 2008 de arbeidsomstandigheden en milieuschade bij de productie van ict-producten aan de kaak. De klacht van de demonstranten is dat het thema van de beurs dit jaar, 'Green IT', zich alleen richt op energie-effici├źntie in de strijd tegen klimaatverandering.

De pressiegroepen makeITfair en WEED maken zich zorgen over de arbeidsomstandigheden en milieuschade die ontstaat door de productie van ict-producten.

"Energie-efficiëntie en innovatieve elektronicaoplossingen om de uitstoot van CO2 te drukken zijn belangrijk, maar niet voldoende om de ict-industrie groen en eerlijk te maken", zegt Cornelia Heydenreich van Germanwatch, de Duitse deelnemer aan makeITfair.

Mens en milieu

"Als de ict-industrie bij de CeBIT werkelijk over Green IT wil praten, moet ze ook kijken naar de gevolgen van deze industrie voor mens en milieu in arme landen", zegt Irene Schipper van de Nederlandse organisatie SOMO, coördinator van makeITfair.

WEED en makeITfair roepen de elektronica-industrie op tijdens de CeBIT volgend jaar écht 'eerlijke en groene computers' te presenteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2376119). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.