Managed hosting door True

Bos gaat in tegen plan Heemskerk

 

Minister van Financiën Wouter Bos laat een aanbesteding voor nieuwe pc's voor de overheid toch doorgaan, ondanks kritiek van veel Tweede Kamerleden. De aanbesteding lijkt volledig voorbij te gaan aan alle goede bedoelingen van de overheid voor wat betreft open source en open standaarden.

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het plan van minister Bos van Financiën voor de aanbesteding van overheids-pc's, zij het met veel kritiek omdat er geen ruimte is voor open source software op de te leveren machines. In plaats daarvan zal Microsoft de hoofdleverancier van de software zijn. De minister verantwoordt zich door te zeggen dat de plannen voor de aanbesteding dateren van vóór het Actieplan Open Standaarden van staatssecretaris Heemskerk, dat eind 2007 is aangenomen. Het aanpassen van het plan zou leiden tot vertragingen en hogere kosten.
Dit is een nieuwe tegenslag voor de aanhangers van open source bij de overheid. Eerder is de streefdatum voor volledige 'openheid' van de software al uitgesteld van 2012 naar 2014.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2349399). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.