Managed hosting door True

Europa en de VS proberen ruzie te voorkomen

 

Antikartelorganisaties in Europa en de VS zijn druk bezig om een opstekende trans-Atlantische storm te kalmeren. De bron van de storm is de boete die het Europese Hof aan Microsoft heeft opgelegd. Volgens Europa heeft Microsoft zijn monopoliepositie gebruikt om rivalen te benadelen.

Europese en Amerikaanse vertegenwoordigers van de verschillende antikartelorganisaties proberen om tijdens de Fordham Antikartel-conferentie de vrede te bewaren nadat vorige week Thomas Barnett, van het Amerikaanse ministerie van Justitie, en Eurocommissaris Neelie Kroes een pittige woordwisseling hadden gehad.

Vorige week bekrachtigde het Europese Hof de boete van 497 miljoen euro die Microsoft eerder al was opgelegd wegens bewezen misbruik van zijn monopoliepositie. Volgens Deborah Majoras, van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC), heeft Europa het advies van de VS terzijde geschoven. Brussel en Washington moeten nu weer manieren vinden om nader tot elkaar te komen. Majoras roept Europeanen en Amerikanen op om te zoeken naar nieuwe manieren om samen te werken en de discussie te verbeteren.

Haar advies is tegengesteld aan die van haar collega Barnett. Hij zette de discussie op scherp door enkele uren na de beslissing van de Hoge Raad een persbericht uit te brengen waarin hij Europa ervan beschuldigt innovatie en competitie te ontmoedigen. Eurocommissaris Neelie Kroes was op zijn zachtst gezegd niet blij met Barnett's beschuldiging. Kroes wil ook dat wetgevers in de VS en Europa beter met elkaar gaan samenwerken, maar alleen wanneer ze respect kunnen opbrengen voor elkaars verschillen

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2149583). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.