Managed hosting door True

Prinsjesdag: 2,6 GHz-frequenties te koop

 

Het kabinet wil begin volgend jaar een aantal frequenties in de 2,6 GHz band veilen voor mobiele communicatiediensten, zoals mobiele telefonie en WiMAX. Verder is er veel aandacht voor eOverheid.

In het Frequentieplan wordt per frequentieband aangegeven voor welk type gebruik de band is bestemd. Ook staat hierin hoe de verdeling van de frequentieruimte over de verschillende gebruikers plaatsvindt.

Volgend jaar zullen de nummerplannen worden geactualiseerd, zodat dreigende schaarste wordt voorkomen. In 2008 worden de problemen met overstappen tussen internetaanbieders en de (lange en dure) wachttijden bij 0900-nummers aangepakt.

De overheid gaat de gebruiker ook meer informatie geven over de ontwikkelingen bij de digitalisering van communicatie- en omroepinfrastructuren. Dit programma staat bekend onder de naam ‘Signaal op digitaal'.

Daarnaast gaat in 2008 bijzondere aandacht uit naar de bevordering van digitale omroep en digitalisering van analoge etherradio. De vergunningverlening van TDAB-frequentieruimte zal worden afgerond. Er wordt verder gekeken naar de mogelijkheden tot digitaal gebruik van de FM-band.

eOverheid

Veel aandacht krijgt de eOverheid. Er komt één loket voor buitenlandse dienstverleners. Het Bedrijvenloket wordt doorontwikkeld. Hieronder vallen een persoonlijke internetpagina en eFormulieren. Het beleid voor elektronische identificatie en authenticatie tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en overheid wordt verder ontwikkeld.

Daarnaast komt er een bedrijvenservicecode voor elektronische dienstverlening. Verder is besloten tot uitvoering van het actieplan Open Source Software en Open Standaarden. Bij de overheid zullen eFacturen worden geïntroduceerd. Het midden- en kleinbedrijf wordt gestimuleerd tot digitale ketensamenwerking, zo blijkt uit de begroting van Economische Zaken. Dit gebeurt via Syntens dat hiervoor subsidie krijgt. Deze activiteiten vallen onder het Programma Nederland Digitaal in Verbinding.

Economische Zaken streeft er naar dat bedrijven steeds meer zaken met de overheid elektronisch kunnen afhandelen. In voorkomende gevallen kan het bedrijfsleven worden verplicht informatieaanvragen en dergelijke op elektronische wijze af te doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2136042). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.