Managed hosting door True

Voorstel EU: invoerrechten LCD-schermen omhoog

 

De groei in de LCD-markt kan een flinke domper krijgen door een voorstel binnen de Europese Unie om 14 procent invoerrechten te heffen.

Dat meldt de Engelse CRN. Momenteel worden op de meeste computerschermen geen invoerrechten berekend, maar de Europese Commissie voor Accijns wil bepaalde productlijnen classificeren al ‘algemene’ apparatuur. Dat betekent dat dezelfde invoerrechten van toepassing worden die voor televisies en video’s gelden, nu 14 procent. ‘We zouden minstens een deel van die 14 procent door moeten berekenen aan onze klanten,’ zegt Russell Cole, product marketing manager van Viewsonic. ‘Dat kan de markt ernstige schade berokkenen.’ Volgens Andrew Murray, senior analyst bij marktonderzoeksbureau iSupply, is het voornemen van de EU op de korte termijn weliswaar van invloed op de prijzen, maar zullen bedrijven een manier vinden om de kosten te verspreiden. ‘De impact zal door de hele verkoopketen gevoeld worden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/195731). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.