Managed hosting door True

Sanderink wil Centric verkopen uit angst voor Russen

 

Gerard Sanderink ligt op ramkoers met Centric's tijdelijke topman Peter Wakkie. De door de rechtbank aangestelde interim-bestuurder eist van Centric-eigenaar Sanderink terugbetaling van tachtig miljoen euro die Sanderink Investments van de it-dienstverlener zou hebben geleend. Maar de koppige Twentse zakenman verwijt Wakkie samen te spannen met de Russische maffia en een groep oligarchen uit dat land die wordt aangevoerd door de Russische magnaat Mikhail Fridman (Alfa Groep).

Sanderink ziet volgens dagblad Tubantia in de terugvordering het bewijs dat de ervaren advocaat Wakkie,  waarvan bekend is dat die bemiddelde in een ruzie bij een Spaans-Russisch telecombedrijf, zich door Russische belangen laat dienen. In een niet al te consistente mail aan Kamerleden schrijft Sanderink dat de Russen uit zijn op zijn zakenimperium. Dat omvat behalve Centric als belangrijke dienstverlener aan overheden bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea.

Dit trio bedrijven speelt een sleutelrol in de Nederlandse infrastructuur, reden waarom Moskou het oog op zijn bezittingen heeft laten vallen, aldus de eigenaar. Sanderink wil Centric, Strukton en Antea verkopen om deze bedrijven 'uit Russische handen te houden'. 

Volgens Sanderink - niet wars van complottheorieën - bedienen de Russen zich van 'reiderstvo' (een Russisch woord voor 'corporate raiding' - bedrijfsovervallen). Criminelen gebruiken ogenschijnlijk legale middelen als gerechtelijke bevelen om de controle te krijgen over bedrijven. Sanderink, die elke macht bij Centric heeft verloren, ziet 'reiderstvo' als de rode draad door al zijn verloren rechtszaken (en dat zijn er veel). Wakkie zou aan dit spel meewerken, zo luidt zijn beschuldiging waarvoor overigens geen enkel bewijs is geleverd. Sanderink dreigt Wakkie met een claim van twee miljard euro als Wakkie niet terstond uit zijn functie wordt gezet, aldus Tubantia. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7503906). © Jaarbeurs IT Media.

8,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.