Managed hosting door True

It-detacheerder HeadFirst groeit fors

 

It-detacheerder HeadFirst Group zag de omzet (bruto facturatiewaarde) over 2022 met zeshonderd miljoen groeien tot ruim 2,2 miljard euro. Dat betekent een groei van 38 procent. De organische groei bedroeg ruim vierhonderd miljoen euro, de rest van de groei was het gevolg van overnames.

Vorig jaar waren dat de Belgische personeelsmakelaar ProUnity (ict-freelancers), StarApple (it-talent)en StackOps, online-recruitmentplatform OpenTalent en het platform voor freelance-diensten ZZP365. De brutowinst bedroeg 63 miljoen euro. Dit jaar zet het bedrijf zijn strategie voort, waarbij digitalisering en internationaal groeien twee belangrijke pijlers zijn. Onlangs kwam de Amsterdamse investeerder Ice Lake Capital aan boord om de expansie te versnellen. Kartesia was al langer financieringspartner. Marion van Happen, ceo bij HeadFirst Group, spreekt van een succesvol jaar. ‘De nieuwe merken in onze groep hebben hun plek gevonden,’ zegt ze.

HeadFirst wil de digitale transformatie dit jaar versnellen. Door slim gebruik van automatisering en ai moet een volledig gedigitaliseerd end-to-end-proces van ‘sourcing’, ‘matching’, contractering en betaling ontstaan. HeadFirst is in 2017 op een groeipad gekomen door een fusie met Source. Een jaar later kwamen daar Myler en Staffing Management Services bij. In 2020 volgde de fusie met Between Staffing Group. In 2012 trad Sterksen (recruiter) toe. Eind vorig jaar had HeadFirst 27.500 professionals gedetacheerd bij zijn klanten. Doel is om in 2025 uit te groeien tot een leidend internationaal platform. HeadFirst verwacht dat het tekort aan professionals blijft bestaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7500624). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.