Managed hosting door True

Ordina geeft zich over aan Franse Sopra Steria

 

Veiling

Ordina kan zich vinden in het bod van de Franse it-dienstverlener Sopra Steria van 5,75 euro per aandeel. Dat brengt de totale waarde van het beursgenoteerde Nederlandse bedrijf op een kleine 520 miljoen euro.

Beleggers denken dat de it-dienstverlener uit Nieuwegein meer waard is en er nog nog meer partijen interesse hebben in Ordina. De beurskoers veerde vanmorgen dan ook 24 procent op tot 5,9 euro. De overname van Ordina door Sopra Steria is dus nog niet beklonken.

Ordina zei vorige week woensdag al van verschillende kanten niet-bindende voorstellen te hebben ontvangen. Het bod van 5,75 euro betekent een premie van 36 procent op de slotkoers van 14 maart, de dag voordat Ordina bevestigde open te staan voor een overname. De kans bestaat dat een andere gegadigde hier overheen gaat.

Analisten van ABN Amro meldden afgelopen vrijdag dat ten minste twee bieders in beeld zijn. De bank hield er ook rekening mee dat investeerder Teslin alle aandelen zou overnemen. Maar dat is niet het geval. Teslin (15 procent) en Mont Cervin (11 procent), Ordina’s twee grootste aandeelhouders, scharen zich namelijk achter het bod van de Fransen. Ook Ordina-topman Jo Maes en zijn cfo willen hun aandelen aan Sopra Steria aanbieden.

Parijs

Sopra Steria is aan een reeks overnames bezig in de Benelux. Eind vorig jaar namen de Fransen het Belgische Tobania over. De onderneming uit Parijs houdt zich bezig met consultancy, digitale diensten en software-ontwikkeling. Het huidige aantal werknemers is 46.000. Samen met Idemia kreeg Sopra Steria onlangs een Europees raamcontract van ruim driehonderd miljoen euro voor de bewaking van de Schengen-grenzen met biometrische systemen. Beide bedrijven hebben de EU al diverse ‘mission critical’ it-systemen geleverd.

Ook heeft Sopra Steria ervaring in het werken met overheden, een gebied waar ook Ordina goed thuis is. De combinatie met Ordina maakt het bedrijf ook tot een sterke partij op gebied van it-consultancy in de Benelux. Jo Maes wordt straks verantwoordelijk voor de gecombineerde Benelux-regio. Hij gaat beide bedrijven in België en Luxemburg ook integreren, daarbij ondersteund door Michel Lorgeré, de huidige ceo van Sopra Steria Benelux.

Sopra Steria behaalde vorig jaar een omzet van ongeveer 5,1 miljard euro. De onderneming heeft voldoende contacten en krediet achter de hand om de overname van Ordina te financieren. Ordina telt zo’n 2.800 werknemers. De omzet bedroeg vorig jaar 429 miljoen euro.

Beide bedrijven verwachten de transactie in de tweede helft van dit jaar te kunnen afronden. Met de overname van Ordina verdwijnt een van de laatste it-dienstverleners van de Amsterdamse effectenbeurs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7484582). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.