Managed hosting door True

Dit zijn de beste en slechtste it-sourcing-partners

 

Twee derde van de Nederlandse markt is tevreden met de it-sourcing provider. Het hoogst gewaardeerd wordt Epam, terwijl Centric onderaan bungelt. Dit blijkt uit de 2023 Dutch IT Sourcing Study van Whitelane en Eraneos.

Whitelane Research ondervroeg in samenwerking met Eraneos (voorheen Quint) meer dan 220 grote klanten van Nederlandse uitbesteders van it. Qua algemene tevredenheid scoren nieuwkomer Epam (82 procent), TCS (81 procent) en Wipro (80 procent) het beste. Vervolgens komt een groot peloton dat bestaat uit HCL Tech (78 procent), Tech Mahindra (78 procent), Kyndryl (78 procent), Infosys (77 procent) en Deloitte (77 procent). Cognizant, Capgemini, CGI, DXC, T-Systems (allen 76 procent) en Accenture (75 procent) zitten daar ook dichtbij.

Wat onder het gemiddelde zitten Atos (72 procent), Conclusion (71 procent), IBM (70 procent) en Sogeti (70 procent). KPN, Fujitsu, Cegeka en Ordina (allen 67 procent) staan lager op de ranglijst. Voorlaatste is Thales Group (63 procent), terwijl Centric (58 procent) de rij sluit.

Doorgroeien

"79 procent van de organisaties in Nederland is van plan tenminste in hetzelfde tempo te outsourcen"

Bij digitale transformatie bestaat de top drie uit Epam, Wipro en CGI. Bij applicatiediensten staan Epam, TCS en Wipro op het erepodium. Bij infrastructuur-hosting krijgen TCS, T-Systems en Kyndryl de hoogste waarderingen. Bij werkplek-diensten staan TCS, DXC en Atos bovenaan. Dienstverlening op gebied van security is het beste in handen van TCS, Capgemini en DXC. AWS wint de categorie ‘infrastructuur cloud platforms’. Microsoft Office 365 is het meest gewaardeerde software-cloudplatform.

Cio's zeggen dat bij de investeringen momenteel het meest de nadruk ligt op it-beveiliging. Voor 59 procent is het vergroten van de beveiliging, veerkracht en cyberdefensie een belangrijk investeringsgebied. Het migreren van kern-bedrijfsapplicaties naar de cloud en verdere automatisering van bedrijfsprocessen zijn met 50 procent de op één na populairste it-investeringsgebieden.

De Nederlandse it-outsourcingmarkt blijft doorgroeien. 79 procent van de organisaties in Nederland is van plan tenminste in hetzelfde tempo te outsourcen. 44 procent gaat meer uitbesteden. Dat percentage is het hoogste in Europa. Organisaties doen dit om zich te concentreren op hun kernactiviteiten (64 procent), de schaalbaarheid te vergroten (52 procent) en toegang te krijgen tot middelen/talent (50 procent).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7483193). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.