Managed hosting door True

Centric benoemt Pieter Schoehuijs tot bestuurder

 

Pieter Schoehuijs

Oud-Akzo- en Capgemini-bestuurder Pieter Schoehuijs treedt toe tot het niet-uitvoerend bestuur van Centric. Hij neemt plaats naast de in november 2022 aangestelde ceo Peter Wakkie en bestuursvoorzitter Willem Meijer. Dat meldt het ict-bedrijf in een benoemingsbericht.

Schoehuijs maakte eerder deel uit van het management van Capgemini en AkzoNobel. In de rol van onder meer cio deed hij ervaring op op het gebied van technologische transformatieprocessen. Willem Meijer, bestuursvoorzitter van Centric, meldt dat hij blij is met de komst van Schoehuijs als nieuwe niet-uitvoerend bestuurder bij Centric. 'Zijn kennis en ervaring passen bij de nieuwe fase die we als bedrijf ingaan.’

De komende tijd zal het bestuur zich richten op het doorontwikkelen van de ict-strategie, innovatie en het verder uitbouwen van het Centric-portfolio.

Centric-soap

Ict-dienstverlener Centric maakt een turbulente periode door. Vrijdag werd bekend dat er een gerechtelijk onderzoek komt naar de gang van zaken bij Centric en de rol van oprichter Gerard Sanderink. Die is in een serie rechtszaken verwikkeld geraakt rondom de zeggenschap over zijn bedrijf en een hoogoplopend conflict heeft met zijn ex-levenspartner.

De onrust zou Centric al de nodige klanten hebben gekost en leidde tot vragen in de Tweede Kamer over het bedrijf dat een belangrijke rol heeft in de Nederlandse overheids-ict en binnen de bankenwereld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7464713). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.