Managed hosting door True

Nieuwe Arbitvoorwaarden it-levering aan Rijk

 

Contract ondertekenen

Sinds deze week gelden de nieuwe algemene rijksinkoopvoorwaarden bij it-overeenkomsten. De zogeheten Arbit 2022 vervangt de voorwaarden die sinds 2018 golden. Voor de nieuwe versie raadpleegde de Rijksoverheid de markt, waarbij veel onderwerpen werden getoetst en aangepast. Zo werden de voorwaarden getoetst op thema's als clouddienstverlening, kunstmatige intelligentie en agile softwareontwikkeling.

De Arbit-voorwaarden worden om vier jaar vernieuwd en gelden als modelovereenkomst voor alle contracten die betrekking hebben op de levering van kleine en middelgrote ict-producten en -diensten aan de Rijksoverheid. Ze worden ook vaak gebruikt bij specifieke it-producten en bij diensten zoals webhosting en saas. In andere gevallen zijn de Algemene Rijksvoorwaarden van toepassing.

Ontwikkeling en beheer van de Arbit zijn in handen van de interdepartementale Commissie Bedrijfsjuridisch Advies (CBA). De nieuwe voorwaarden zijn gepubliceerd in de Staatscourant van 9 september. Ze werden een dag later geldig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7411960). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.