Managed hosting door True

Applicatiecontract RWS grootste uit tweede kwartaal

 

Het zogeheten Diensten applicaties RWS Contract 2022 (DARC22) is met een looptijd van elf jaar en een geschatte maximale waarde van 132 miljoen euro het grootste ict-contract uit het afgelopen tweede kwartaal. Dat beweert VPPipeline, een online-register voor ict-transacties. Na een aanbesteding selecteerde Rijkswaterstaat de combinatie CGI en Technolution, als opvolger van IBM.

VPPipeline registreert zowel publieke als private gesloten contracten op de Nederlandse markt. In de recente rapportage over het tweede kwartaal van 2022 gaat het om 45 deals, waarvan zes uit de private sector, waarbij de afgeronde applicatiediensten-tender van Rijkswaterstaat als grootste uit de bus komt. CGI uit Rotterdam en Technolution uit Gouda sleepte deze deal als Delta Combinatie, met een geraamde waarde van twaalf miljoen euro per jaar, in de wacht.

Uit het bestek van tender blijkt het te gaan om een trits aan applicatiediensten, onder te verdelen in:

-specifiek gebruiksbeheer, onderhoud en vernieuwing (waaronder incidenten, changes en releasematig onderhoud);
- technisch applicatiebeheer op de acceptatie-, test en productieomgevingen: Dit betreft onder meer installatie van applicaties, monitoring applicatieve functies, klein operationeel beheer op de applicaties, applicatief database-onderhoud (datafixes, configuratiebeheer e.d.) en incidentanalyse op de productieomgeving;
- (advies)diensten die met de twee bovenstaande punten te maken hebben of bijvoorbeeld (architectuur)advies.

Geen IBM

Het contract kent ook nog een aantal optionele diensten, zoals (cloud)server-beheer, technisch beheer van besturingssystemen, middleware en platformen en tweedelijns-gebruikersondersteuning bij specifieke applicaties. Rijkswaterstaat verwacht hier echter weinig gebruik van te maken.

De Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (RWS CIV) heeft niet overwogen de aanbesteding op te delen in percelen. Daarvoor zijn de uitgevraagde applicatiediensten te zeer met elkaar verbonden en is het handiger om geruime tijd die bij één opdrachtnemer neer te leggen.

DARC22 is de opvolger van de aanbesteding voor het beheer en onderhoud van sectorspecifieke en Rijkswaterstaat brede (generieke) applicaties, Rijkswaterstaat Applicatie Diensten (RAD), die op 2 november 2022 afloopt. Deze tender werd in 2015 gewonnen door IBM en kende toen een geschatte waarde van tien miljoen euro per jaar.

In 2020 sloot de dienst ook al een raamovereenkomst met CGI en Technolution (en met Atos) in het kader van de aanbesteding Rijkswaterstaat Applicatie- en Platformdiensten (RAP). Daarbij gaat het om de domeinen Verkeersmanagement, Aanleg en Bedrijfsvoering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7399989). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.