Managed hosting door True

Atos herstructureert personeelsbezetting

 

Het Franse it-dienstenbedrijf Atos Group zet zijn reorganisatie verder, en dat heeft ook invloed op de personeelsbezetting. Het lokale personeelsbestand lijkt eerder te worden afgebouwd, aanwervingen gebeuren vooral op offshore- en nearshore-locaties.

Uit de recente halfjaarcijfers blijkt dat Atos zijn omzet met 0,6 procent zag dalen tot ruim 5,6 miljard euro. De Franse it dienstverlener bevindt zich al langer in zwaar weer. In januari stuurde het al een winstwaarschuwing uit, in juni gaf het al aan te splitsen in twee aparte entiteiten.

Die splitsing in twee bedrijven moet het geplaagde Atos er op termijn weer bovenop helpen. Het it-concern bundelt zijn infrastructuuractiviteiten, een markt waar Atos het moeilijk heeft, in een entiteit (TFCo) die de handelsnaam Atos zal dragen. Dat deel daalde, op basis van de recente cijfers, qua omzet met 2,6 procent.

Het deel met de data- en applicatie-activiteiten krijgt de handelsnaam Evidian mee, en moet volgens de aankondiging tijdens de presentatie van de jaarcijfers binnenkort ook flinke groei (lees dubbele cijfers) kunnen voorleggen. Al is hier ook werk aan de winkel, want op basis van die recente cijfers groeide de omzet van Evidian met 2 procent.

Personeelsverschuiving

De omstandigheden bij Atos Group hebben ook invloed op het personeelsbestand. In de presentatie van zijn financiële cijfers meldt Atos dat in de eerste helft van dit jaar ruim 12.000 medewerkers het bedrijf hebben verlaten.

Er zijn wel 16.000 nieuwe werknemers bijgekomen, al gebeurt dat voornamelijk op offshore- en nearshore-locaties. Het document maakt ook melding van ruim 1.400 medewerkers die werden ontslagen of overgeplaatst. Of hoe er bij de internationale Atos Group wel sprake is van enige turbulentie.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7393624). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.