Managed hosting door True

Ordina heeft prima tweede kwartaal achter de rug

 

Net als in het eerste kwartaal van 2022 heeft Ordina in het tweede kwartaal een omzetgroei van 10,4 procent gerealiseerd. Dat leverde een omzet op van 105,3 miljoen euro (tweede kwartaal 2021: 95,4 miljoen). Het operationele resultaat, de ebitda-winst, steeg naar 10,9 miljoen euro, tegenover 8,7 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. De nettowinst nam toe van 3,5 miljoen naar 4,7 miljoen euro. Goede rapportcijfers, al blijft het behouden en aantrekken van personeel een urgent vraagstuk.

Topman Jo Maes stelt dat Ordina een sterk half jaar achter de rug heeft. 'Onze omzet is met ruim 10 procent toegenomen en de nettowinst is gestegen naar veertien miljoen euro. In alle markten en landen hebben we sterke groei weten te realiseren, en een solide resultaat gerealiseerd in het tweede kwartaal.'

'De vraag naar digitalisering blijft onverminderd groot', vervolgt Maes. 'Met vertrouwen kijken we naar de toekomst, ondanks de onzekere macro-economische vooruitzichten. Het aantrekken van nieuwe medewerkers heeft onverminderd focus. Onze samenwerking met universiteiten en hogescholen, die de kweekvijvers zijn voor digitaal talent, speelt hierin een belangrijke rol.'

Ordina zag in het tweede kwartaal dertig directe medewerkers vertrekken terwijl de nieuwe aanwas tegenviel. Het bedrijf telde eind juni 2.436 directe en 264 indirecte medewerkers (totaal 2700 FTE). Wel wist Ordina circa twintig medewerkers van een indirecte naar een directe rol, inzetbaar bij klanten, te krijgen. Daarnaast moest het door de aanhoudende sterke vraag naar it-diensten en de huidige krapte op de arbeidsmarkt meer it'ers inhuren, met name voor de publieke sector.

Omzetverdeling

Het bedrijf uit Nieuwegein heeft als kernmarkten de overheid, de financiële dienstverlening en de industrie. In de periode april tot en met juni behaalde de it-dienstverlener er omzetten van respectievelijk zo'n 44 miljoen (+9,7 procent), 28 miljoen (+11,9 procent) en 34 miljoen euro (+10,1 procent).

Verdeeld over de regio's Nederland en België/Luxemburg lag de omzet achtereenvolgens op 68,8 miljoen (+12,4 procent) en 36,4 miljoen euro (+6,8 procent). Daarmee ligt voor het tweede achtereenvolgende kwartaal het groeipercentage in Nederland hoger dan in Belux. Dat is in de afgelopen jaren wel anders geweest.

Ordina wist onder meer een nieuw, tienjarig contract bij de Nederlandse spoorwegbeheerder Prorail binnen te slepen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7393115). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.