Managed hosting door True

Provincies gunnen Atos it-contract van 24 miljoen

 

BIJ12, de uitvoeringsorganisatie voor de twaalf provincies, heeft de hosting, het beheer, het onderhoud en de doorontwikkeling van het applicatielandschap voor minstens vier jaar gegund aan Atos (tot maximaal acht jaar). De automatiseerder is sinds 2014 een belangrijke it-partner van BIJ12. Het contract heeft een geraamde waarde van 24 miljoen euro.

BIJ12 zocht in de aanbesteding voor it-diensten naar één it-partner. Naast Atos waren er nog andere it-bedrijven actief voor de provinciale uitvoeringsorganisatie. Het it-concern krijgt er dus met dit nieuwe contract een groter takenpakket. Bovendien wil BIJ12 de komende jaren een aantal applicaties vernieuwen of vervangen en de flexibiliteit hebben om die activiteiten en het beheer ervan ook onder het contract met Atos te kunnen brengen.

De overeenkomst omvat ook de vernieuwing van de bestaande private cloud omgeving die al door Atos wordt beheerd. Atos zal het huidige applicatie-landschap verhuizen naar zijn zogeheten Digital Hybrid Cloud. DHC is een hybride cloudoplossing die BIJ12 in staat stelt om zowel legacy als moderne applicaties op één platform te beheren. Het software defined platform is gebaseerd op Dell- en VMware-technologie. 

Het applicatielandschap bestaat uit diverse geografische informatietoepassingen, registers (voor bijvoorbeeld bedreigde dier- en plantensoorten, grondwater en zwemwater), rapportage- en autorisatietools, databanken (onder meer voor flora en fauna), informatiesystemen voor bedrijfsterreinen en bodemvondsten, een luchtfotosysteem en middleware. De kantoorautomatisering en de telefonie vallen niet onder deze overeenkomst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7330061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.