Managed hosting door True

Kopzorgen Deutsche Bank om Russische it'ers

 

Deutsche Bank maakt gebruik van zo'n 1.500 Russische it'ers. Maar die expertise dreigt door sancties tegen Moskou afgesneden te worden. Dat kan tot ernstige gevolgen leiden voor de handelsactiviteiten van de bank. Dit schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Volgens de FT zijn er in Russische tech-centra in Moskou en Sint-Petersburg circa 1.500 it'ers aan het werk voor Deutsche Bank. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de software die de bank gebruikt voor de wereldwijde handelsactiviteiten. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne voert de Duitse bankgigant stresstests en ramphersteloefeningen uit om de gevolgen te simuleren voor het geval de bank niet langer in staat zou zijn om het Russische personeel te laten werken of te betalen.

In een verklaring laat Deutsche bank weten dat 'Rusland slechts een van de vele technologiecentra is die we over de hele wereld hebben. We hebben onze operationele veerkracht uitvoerig getest en zijn ervan overtuigd dat de dagelijkse gang van zaken in onze handelsactiviteiten niet zal worden beïnvloed. Wij hebben geen code en geen gegevens ondergebracht in Rusland.'

De bank bekijkt nu al of welke it-capaciteiten vanuit Rusland naar andere landen kunnen worden overgebracht, aldus de FT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7325898). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.