Managed hosting door True

Ordina opent 2021 ondanks grillige arbeidsmarkt goed

 

Stijging

De omzet van Ordina is in het eerste kwartaal van 2021 uitgekomen op 100,3 miljoen euro. Dat is een stijging van 4,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (96,3 miljoen). De nettowinst bedroeg 8,4 miljoen (eerste kwartaal 2020: 5,8 miljoen). De vraag naar it-diensten bleef onveranderd hoog. De it-dienstverlener heeft wel moeite om aan nieuwe medewerkers te komen; sterker nog het aantal directe medewerkers daalde met 29 ten opzichte van eind 2020.

Bij Ordina werken 2558 medewerkers. Het bedrijf startte vorig jaar na de zomer weer met de werving van nieuw personeel maar dat gaat moeizaam. De krapte op de it-arbeidsmarkt houdt aan, constateert financieel directeur Joyce van Donk-van Wijnen tijdens de telefonische toelichting op de kwartaalcijfers. 'Ordina richt zich dan ook onverminderd op de werving van nieuwe collega’s met Benelux-brede arbeidsmarktcampagnes.'

Het overnemen van een andere it-dienstverlener om zo het personeelsbestand aan te vullen, ziet zij niet snel gebeuren. Dat klinkt op papier opportuun maar het succesvol integreren van zo'n 'mensenbusiness' in de bestaande organisatie is vaak lastig, stelt zij. 'Wij gaan wel overnames doen maar dan specifiek voor een bepaalde technologie of oplossing, ter aanvulling op onze businessproposities.' 

Groot verschil

Volgens topman Jo Maes blijft de vraag naar it-diensten onveranderd hoog. Dat resulteert in goede omzet- en winstcijfers in de eerste drie maanden van dit jaar. Wel valt het grote verschil tussen de Nederlandse prestaties en die van België/Luxemburg op.

In Nederland steeg de omzet met 1,1 procent naar 65 miljoen euro. Hier heeft Ordina nog steeds last van het wegvallen van een aantal grote overheidscontracten, al wordt dit gecompenseerd door een groeiende omzet van de zogeheten high-performanceteams (met een multidisciplinaire, agile aanpak) en vanuit het domein cybersecurity & compliance.

In België/Luxemburg steeg de omzet flink: met 10,5 procent naar 35,3 miljoen euro. Deze groei werd gedreven door de high performance teams, cybersecurity & compliance en de business platforms (SAP-platform, werkplekdiensten en applicatie-levenscyclusmanagement). Momenteel zijn er 112 high-performanceteams actief bij klanten in Nederland, België en Luxemburg.

Plussen

In algemene zin zag Ordina de opbrengsten vooral toenemen uit de publieke sector en bij de zorgverzekeraars, de farmaceutische industrie en de nutssector. Ook de activiteiten voor het financiële wezen toonden, na krimp vorig jaar, een plus.

Verdeeld over de drie kernmarkten overheid, financiële dienstverlening en industrie geeft dat het volgende plaatje: de omzet bij overheidsklanten groeide met 7,6 procent naar 41,8 miljoen euro, die van de financiële dienstverlening steeg met 1,5 procent naar 26,2 miljoen euro en die op de industriemarkt nam met 2,1 procent toe tot 32,3 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7174757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.