Managed hosting door True

Centralpoint slaat slag bij Defensie

 

Soldaten

Het ministerie van Defensie heeft na aanbestedingen Centralpoint geselecteerd voor het leveren van netwerkcomponenten en mobiele apparatuur. De orders hebben een geraamde totale waarde van maar liefst 168 miljoen euro. Opvallend genoeg is het Amstelveense bedrijf de enige leverancier.

Het betreft de aanbestedingen Actieve Network Componenten (ANC 2020) en Mobile User Devices (MUD). Centralpoint was al leverancier van onder andere werkplekapparatuur aan de krijgsmacht. De ANC 2020-tender is goed voor een geraamde contractwaarde van negentig miljoen euro. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een mogelijke verlenging van tweemaal één jaar. Bij de MUD-aanbesteding bedraagt de totale geraamde contractwaarde 78 miljoen euro. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een mogelijke verlenging van nogmaals twee jaar.

Opvallend is de defensie gekozen heeft voor het aantrekken van één leverancier per tender. Meestal gaat het bij dit soort inkoopbulkprojecten om mantelovereenkomsten met meerdere leveranciers. In dit geval won Centralpoint beide aanbestedingen. Directeur Luuk Slaats van Centralpoint noemt het winnen van deze 'single reseller'-contracten bij defensie 'een zeer mooie vervolgstap in onze dienstverlening bij dit ministerie.'

ANC 2020 en MUD

Bij ANC 2020 is Centralpoint verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van netwerkcomponenten. De te leveren componenten bestaan uit: routing, switching, security en wireless producten. Hierbij gaat er in samenspraak gekeken worden naar de mogelijke inzet van refurbished hardware. Daarnaast levert Centralpoint de bijbehorende software en applicaties en verzorgt het de support op de bestaande en nieuw te leveren hardware.

Bij de MUD-aanbesteding is Centralpoint verantwoordelijk voor de levering en het onderhoud van smartphones (nieuw en refurbished), gsm-toestellen, ruggedized toestellen en tablets met 4G. Daarnaast levert Centralpoint de bijbehorende randapparatuur en accessoires. Tot slot verzorgt Centralpoint dienstverlening rondom het duurzaam afvoeren en recyclen van oude apparatuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6936032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.