Managed hosting door True

VNG vraagt markt om advies tender StembureauApp

 

Vergaderen

VNG heeft een martkverkenning uitgeschreven om te bepalen of de aanbesteding voor de StembureauApp moet worden aangepast. Dit is een oorspronkelijk door de gemeente Rotterdam ontwikkelde applicatie die het verkiezingsproces ondersteunt. Nu het beheercontract met KPN afloopt acht de VNG het een goed moment om met marktpartijen hierover van gedachten te wisselen.

De StembureauApp is een informatiesysteem dat gemeenten ondersteunt bij verkiezingen. De functionaliteit komt deels beschikbaar via tablets en deels via de browser op een desktop/laptop. De applicatie is door Rotterdam voor het eerst ingezet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, en is daarna tijdens meerdere verkiezingen ook door andere gemeenten in gebruik genomen. De StembureauApp is rond verkiezingstijd van groot belang; er gelden daarom hoge eisen op het gebied van beschikbaarheid.

Hosting, beheer, onderhoud en doorontwikkeling van de StembureauApp zijn een aantal jaar geleden uitbesteed aan KPN; de logistieke ondersteuning voor de apparatuur ligt in handen van Heco.

Omdat de overeenkomst met KPN volgend jaar afloopt, schrijft de VNG dit jaar een nieuwe aanbesteding uit. Naar verwachting levert dit in het eerste kwartaal van 2021 de volgende beheer- en ontwikkelpartner op. Vooruitlopend op deze aanbesteding wil de aanbestedende dienst eerste nog in een marktverkenning met marktpartijen van gedachten wisselen over de opzet van de opdracht en aspecten van de uit te vragen dienstverlening.

Het Servicecentrum Gemeenten, onderdeel van VNG Realisatie, beheert de StembureauApp. VNG Realisatie is de it-denktank en -uitvoeringsorganisatie van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6933573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.