Managed hosting door True

Investeerder Pride effent overnamepad Arcus IT Groep

 

It-dienstverlener Arcus IT Group heeft een mezzaninelening aangetrokken van Pride Capital Partners ter co-financiering van zijn acquisitiestrategie. Arcus IT heeft al de nodige overnames achter de rug maar wil zijn 'buy & build'-strategie voortzetten. Met steun van Pride Capital wil het bedrijf uit Zwolle doorgroeien naar een positie als een van de grotere ict-spelers in de middenmarkt.

De Arcus IT Groep, opgericht in 2016 door Rob Verbeek, telt inmiddels ruim honderd man en heeft kantoren in Zwolle, Rotterdam en Oud Gastel. De afgelopen jaren heeft Arcus IT zes overnametransacties gedaan, te weten: Tepucom, Floating Byte, Lesage Ict,  Loyall ICT Group, Digital Dynamics Computers/Softwarehosting.nl (van de Walbeek Groep) en de systeem-integratietak van Ifective.

Het bedrijf biedt managed services aan Nederlandse bedrijven met vijftig tot vijfhonderd werkplekken. Denk aan online-werkplekken, Office 365, it-beveiliging, voip-telefonie en online-back-up-oplossingen. Arcus IT heeft hiervoor een cloudplatform draaien met eigen hosting technologie en performance management tooling.

Conslidatie

Directeur en oprichter Verbeek ziet in de consoliderende markt voor ict-diensten kansen om zijn bedrijf door te laten groeien naar een toppositie als ict-aanbieder in de middenmarkt. Pride Capital Partners ondersteunt hem hierbij in de doelstelling om dit jaar nog meer add-on-acquisities te realiseren. Hoe groot de achtergestelde lening is die Pride verstrekt, is niet kenbaar gemaakt.

In de overnamestrategie ligt de focus op ondernemingen die in een specifieke branche actief zijn of die waarde kunnen toevoegen door middel van geografische expansie, zodat Arcus IT een landelijke dekking kan realiseren. 'De mezzanine-lening van Pride Capital Partners, in combinatie met onze bancaire financiering, geeft ons voldoende funding om te verder groeien', aldus Verbeek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6924408). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.