Managed hosting door True

Call2 blijft ook na overname Cegeka in de lucht

KPN ICT Consulting gaat op in nieuw moederbedrijf

 

De Belgische ict-dienstverlener Cegeka heeft de overname van KPN Consulting afgerond. Het onderdeel KPN ICT Consulting gaat door onder de naam Cegeka, terwijl zusterbedrijf en detacheringshuis Call2 zijn naam en huisstijl behoudt.

De overname, in december aangekondigd, is na een positief advies van de ondernemingsraden en goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt afgerond. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Detacheerder Call2, gespecialiseerd in managed services, is in 1998 opgericht in Voorburg. Na een overname door PinkRoccade, wat later Getronics werd en daarna KPN, groeide het bedrijf uit tot zo'n vierhonderd medewerkers. Het bedrijf werkt met name met (jonge) medewerkers die zich laten omscholen tot it'er op het vlak van support, beheer, applicatiemanagement en migraties. Er is veel aandacht voor trainee-programma's en opleidingen. Call2, met vestigingen in Zoetermeer en Groningen, bedient circa honderdvijftig klanten. Vanwege dit gespecialiseerde profiel blijft het bedrijf ook onder de Cegeka-paraplu als eigen merk opereren.

Landelijke dekking

KPN ICT Consulting telt 750 medewerkers en 250 inhuurkrachten en levert ict-diensten op het gebied van advies, implementatie en ondersteuning. Dochteronderneming Call2 is een detacheringshuis voor ict-diensten aan het midden- en kleinbedrijf. In het kader van de overname treedt Cegeka voortaan op als voorkeursleverancier van KPN op het gebied van it-advies- en ondersteuningsdiensten.

Bovendien realiseert Cegeka op de Nederlandse markt een landelijke aanwezigheid. Naast de kantoren in Veenendaal en Eindhoven, krijgt het bedrijf er vestigingen bij in Zoetermeer, Groningen en Apeldoorn. Cegeka ziet dat de omzet in Nederland van een slordige negentig miljoen euro door de overname wordt verdubbeld. Het aantal medewerkers stijgt van 350 naar zo'n duizend.

Ambitieus

Cegeka is traditiegetrouw sterk in outsourcing en generieke zakelijke oplossingen. Met de overname van KPN Consulting krijgt het in Nederland een impuls aan capaciteit op strategisch it-advies, werkplek- en cloudmigraties, it-beveiliging en -ondersteuning.

'Door de versterking van ons portfolio en de geografische spreiding kunnen we nog beter invulling geven aan onze wens om dicht bij de klant te opereren', vertelt Karim Henkens, algemeen directeur Cegeka Nederland. 'Daarnaast is dit een cruciale stap in het vervullen van onze ambities: wij willen naar de Nederlandse top, met een stevige lokale verankering als strategisch uitgangspunt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6909864). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.