Managed hosting door True

KLM zet grote it-projecten on hold

 

Schiphol KLM bagage

KLM houdt niet alleen bijna de hele vloot aan de grond, maar neemt ook op andere vlakken stringente maatregelen. Zo wil de vliegtuigmaatschappij zo'n driehonderd tot vierhonderd miljoen besparen op zijn investeringen, onder andere door grote it-projecten on hold te zetten en minder of geen it-consultants meer in te huren.

Dit stelt de KLM in een verklaring. Het bedrijf is in een ongekende crisis terechtgekomen door de dramatische gevolgen van het coronavirus voor de luchtvaart. Naast het stilleggen van de vloot, het doorvoeren van een reorganisatie en het stopzetten van opleidingen kondigt KLM het on hold zetten van grote it- en huisvestingsprojecten aan. Ook wordt het inhuren van externe consultants aan banden gelegd. Daarmee wil de vliegtuigmaatschappij zo'n driehonderd tot vierhonderd miljoen bezuinigingen op zijn investeringspost.

KLM is momenteel aan het inventariseren hoe de aangekondigde maatregelen toegepast gaan worden, meldt een woordvoerster. Ook laat zij weten dat er gekeken wordt naar het geheel of gedeeltelijk stopzetten van externe inhuur, waaronder ook voor it.

  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6896289). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.