Managed hosting door True

TCS versnelt overgang devops bij ABN Amro

Indiaas it-concern verlengt uitbestedingscontract met drie jaar

 

puzzel

Tata Consultancy Services (TCS) heeft zijn langjarige ict-samenwerking met ABN Amro met drie jaar verlengd. De Indiase ict-dienstverlener gaat een schaalbare it-cloudstructuur bouwen waarmee de bank nieuwe producten en diensten sneller naar de markt wil kunnen brengen. Daarbij wordt samen met ABN Amro en andere externe partners gewerkt volgens een 'devops software engineering'-model.

Een woordvoerder van de bank licht toe: 'Waar TCS ons al een tijd met name mee helpt is het overzetten van applicaties naar Microsoft Azure, het verbouwen en vernieuwen van applicaties 'off premise' in India en de overgang naar de werkmethode devops, het gestuurd werken. Wij zijn daar tevreden over, vandaar de verlenging van het contract.'

In 2005 besteedde ABN Amro het applicatiebeheer deels uit aan TCS. Daar zijn in de jaren erna nog diverse taken bijgekomen, waaronder het vervangen van diverse legacy-applicaties. In het vernieuwde contract krijgt TCS als taak het verder terugdringen van de ‘technology debt’. Daarvoor gaat de Indiase automatiseerder een nieuwe, schaalbare it-structuur bouwen waarmee de bank digitale innovaties sneller op de markt wil brengen.

Cloud native

Basis voor de nieuwe it-structuur wordt een cloud native architectuur; de bank kijkt samen met TCS waar het inzetten van containertechnologie toegevoegde waarde biedt. Daarnaast worden non-mainframesystemen vervangen door nieuwe systemen waarbij microservices en api's worden ingezet. Ook gaat een aantal taken naar de publieke cloud.

Om dit soort ontwikkelingen te versnellen worden de softwareontwikkeling (dev) en softwareoperaties (ops) samengebracht in het zogenaamde devops software engineering-model. TCS werkt daarbij samen met ABN Amro en externe partners. Het bedrijf zegt nog geen exacte aantallen medewerkers te kunnen geven die mee gaan draaien in dit devops-model. Wel zegt het concern zijn eigen agile-methode verder uit te rollen om de samenwerking tussen business en it te versterken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6871648). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.