Managed hosting door True

Uniserver neemt datacenteromgeving Detron over

Commercieel directeur Uniserver: Dit is één van onze grootste projecten ooit

 

Detron besteedt een groot deel van zijn datacenterinfrastructuur uit aan Uniserver uit Alkmaar. Daarvoor hebben beide partijen een vijfjarig contract gesloten. De migratie vindt de komende maanden plaats. De ict-beheerders die nu verantwoordelijk zijn voor het Detron-hostingplatform kunnen bij Uniserver in dienst treden.

Detron huurde colocatiediensten op meerdere locaties en beheerde die zelf. Deze contracten worden beëindigd zodra de migratie is afgerond. Door de datacenterdienstverlening bij één partij onder te brengen verwacht Detron zijn klanten beter te kunnen bedienen en sneller innovaties door te voeren.

Tom Tank, algemeen directeur van Detron, ziet voordelen voor klanten als het om snelheid en kwaliteit gaat. 'We kiezen er hiermee voor om meer te standaardiseren én te automatiseren.' Het aansluiten van klanten kan nu sneller met minder kans op fouten en storingen, stelt Tank.

Uniserver biedt zijn hostingdiensten aan vanuit meerdere datacenters van derden. In het kader van de uitbestedingsovereenkomst neemt Detron een managed hostingdienst af van Uniserver. De ict-dienstverlener uit Veenendaal blijft zelf verantwoordelijk voor het beheer van de diensten die het bedrijf voor zijn klanten installeert binnen de datacenteromgeving van Uniserver.

Geen legacy

Een woordvoerster benadrukt dat Detron in de nieuwe constructie eindverantwoordelijk is voor de datacenterdienstverlening aan haar klanten. Uniserver legt als onderaannemer verantwoording af aan Detron. Overigens valt het beheer van legacysystemen, zoals DEC-VAX, Alpha HW en bepaalde opslag-oplossingen waarin Detron ook is gespecialiseerd, buiten de overeenkomst.

Uniserver werd na een selectietraject uit vijf kandidaten gekozen. Commercieel directeur Emile Schouwstra van de clouddistributeur spreekt van 'één van onze grootste projecten ooit'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6856640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.