Managed hosting door True

Telindus vernieuwt en beheert netwerk Amsterdam

Eurofiber en Cisco acteren als partners

 

Maarten Bruinsma, waarnemend directeur ICT bij de gemeente Amsterdam (links), en Joris Leupen, algemeen directeur Telindus Nederland.

De gemeente Amsterdam heeft Telindus geselecteerd voor het vernieuwen en beheren van het netwerk. Eurofiber en Cisco zijn de onderaannemers in dit meerjarencontract. Volgens de ict-dienstverlener gaf de connectiviteitsdienst @Net van Telindus de doorslag bij het in de wacht slepen van de gunning.

Met de end-to-end-secure-connectiviteitsdienst @Net gaat Telindus de gemeente ontzorgen op het gebied van data-, spraak- en beeldverbindingen binnen het werkdomein van de directie ICT van gemeente Amsterdam. Deze dienst draait op de dark fiber-infrastructuur van partner Eurofiber.

Telindus moet overigens eerst nog het netwerk ontwerpen en uitrollen, alvorens het beheer en de doorontwikkeling ervan op zich te kunnen nemen. Het bedrijf heeft gekozen voor het bouwen van een software defined netwerk (sdn) met partner Cisco.

Het nieuwe netwerk ondersteunt straks de vijftienduizend ambtenaren van de gemeente en de ruim honderdvijftig locaties. Daarnaast moet het netwerk tal van apparaten en diensten in de hoofdstad laten werken, zoals informatiepanelen, sensoren, camera’s en toegangspoorten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6842556). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.