Managed hosting door True

Zweeds Proact legt 17 miljoen neer voor Peopleware

 

Deal handen schudden overname

De Zweedse ict-dienstverlener heeft zijn oog laten vallen op Peopleware ICT Solutions uit Schiphol-Rijk. Bij deze Nederlandse it-beheerspecialist werken zo'n 220 man. Met de overname, waar 17 miljoen euro voor wordt betaald, wil Proact zijn positie op de Benelux vergroten en zijn cloudbeheerdiensten versterken.

De kernactiviteiten van het in 2003 opgerichte Peopleware zijn cloudbeheerdiensten, outsourcing, advisering en -detachering. Het bedrijf wordt overgenomen van de oprichters Mark en Jan van Liempt, die aanblijven bij het bedrijf. Peopleware bedient circa 170 klanten en huurt daarvoor twee private datacentervloeren in de multimediatorens van Alticom in IJsselstein en Hilversum. Het draait een omzet van ongeveer 28 miljoen euro in de Benelux.

Overnames zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwe groeidoelen van Proact. Het bedrijf uit Stockholm is van oorsprong een dataopslag- en beheerspecialist. Het heeft de ambitie om het portfolio en aanbod te verbreden alsook de aanwezigheid in een aantal landen. Bij Proact werken achthonderd man in veertien landen in Europa en Noord-Amerika. Via het moederbedrijf Pro Act IT Group staat het genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. De omzet in 2018 was een slordige 306 miljoen euro.

Volgens Het Financieele Dagblad ligt de omzet in Nederland op zo'n vijftig miljoen euro. In 2011 deed Proact zijn eerste Nederlandse overname: Databasement. Medio 2015 deed VX Company zijn business unit Datacenter Innovation Services over  aan het bedrijf.  Er is in Nederland een vestiging van Proact in Utrecht; in België houdt het bedrijf kantoor in Diegem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6816946). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Outsourcing

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.