Managed hosting door True

Solimas Groep neemt belang in Vanessen Ict

 

Match

De Solimas Groep uit Leiden neemt een aandelenbelang in Vanessen Ict uit Barneveld. Dat bedrijf implementeert ict-oplossingen en biedt bijbehorende dienstverlening. De overname maakt deel uit van de buy-and-build-strategie van de groep, waarmee het een landelijk opererende managed ict service provider wil worden met lokale aanwezigheid.

De overname van Vanessen Ict helpt de Solimas Groep om een landelijk opererende netwerk van ict-dienstverleners te realiseren. Dit met het doel om dicht bij de klant en medewerken te blijven. Met de participatie in Vanessen Ict is de groep naar eigen zeggen actief in een groot deel van Nederland, waarmee de eerste fase van deze ambitie is afgerond.

De volgende stappen zijn gerichte overnames in nieuwe technologieën en het openen van nieuwe Solimas-vestigingen in Nederland ten behoeve van de beoogde landelijke dekking.

Overnames

Maarten van Montfoort, ceo van Solimas Groep: ‘Enterprise-diensten met een small business-mentaliteit. Om die ambitie te verwezenlijken hebben we de afgelopen jaren gezocht naar bedrijven, waarvan het management op zoek was naar groeimogelijkheden en tevens actief betrokken wilde blijven. Mede door die strategie zetten we in op groei en zorgen we voor het behoud van ons personeel.’

Solimas Groep doet voor zijn overnames een beroep op Marktlink Fusies & Overnames. Het gaat naast Vanessen Ict in om nog drie bedrijven, te weten: Netdata uit Amsterdam (2016), @Valley uit Den Haag (2018) en DotXS uit Ede (2019).

Alle bedrijven opereren zelfstandig, maar delen wel kennis met elkaar. Via die kennisdeling kunnen de afzonderlijke organisaties hun dienstenportfolio uitbreiden en zo sneller groeien.

De gecombineerde organisatie heeft ruim honderd medewerkers in dienst en realiseert een omzet van circa vijftien miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6797681). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.