Managed hosting door True

Centric neemt vijftig ict'ers DNB over

It-dienstverlener zet datacenter over naar private cloud-oplossing

 

Hoofdkantoor DNB

In het kader van het vierjarig outsourcingscontract neemt Centric een vijftigtal ict'ers van De Nederlandsche Bank (DNB) over. Ook zal de ict-dienstverlener uit Gouda het huidige datacentrum van DNB overzetten naar een Centric Private Cloud-oplossing op een Centric-locatie.

DNB heeft voor vier jaar een groot deel van zijn it uitbesteed aan Centric. De contractwaarde wordt niet gedeeld. De it-dienstverlener uit Gouda gaat werkplekdiensten, de servicedesk en kantoorautomatisering leveren aan de 1800 medewerkers en neemt ook het datacenter in beheer. Ook zijn er zo'n vijftig DNB-ict'er die naar Centric overstappen. In totaal zijn er 110 ict-medewerkers bij deze werkzaamheden betrokken. De overige circa zestig medewerkers zijn inhuurkrachten die van 23 verschillende ict-bedrijven afkomstig zijn. Die gaan terug naar hun werkgevers.

De ict-dienstverlener gaat ook een nieuwe datacenteromgeving inrichten voor DNB en wel middels een Centric Private Cloud oplossing op een Centric-locatie. Nu nog heeft de bank een eigen datacenter op zijn hoofdkantoor aan het Westeinde in Amsterdam staan. Dat pand wordt volgens planning in 2020 gerenoveerd, waardoor datacentrum moet worden ontruimd. DNB acht het economisch niet verantwoord meer zelf een nieuw state-of-the-art datacentrum in te richten. Voordat de renovatie start wil de nationale bankinstelling daarom al dit eigen datacentrum naar de cloud van Centric hebben overgezet.

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft de aanbesteding van DNB als sourcingsadviseur begeleid. Een woordvoerder van DNB stelt dat 'er een zorgvuldig proces is gevoerd bij het vaststellen van het programma van eisen. Dat duurde wat langer dan gehoopt. De daadwerkelijke aanbestedingsprocedure duurde van juni 2018 tot en met maart 2019. Met de gerealiseerde startdatum van 1 april 2019 is er geen vertraging opgelopen. Er waren geen bezwaren van de afvallers. Er waren ook geen rechtszaken.'

De zegsman meldt desgevraagd ook nog dat er momenteel geen nieuwe uitbestedingstrajecten zijn gepland. Wel bieden de eind 2018 afgesloten co-sourcing-contracten met Ilionx en Cap Gemini de mogelijkheid tot resultaat gebaseerde opdrachten op het gebied van applicatie-ontwikkeling en – beheer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6640794). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.