Managed hosting door True

DNB gunt it-beheer voor 4 jaar aan Centric

 

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft voor vier jaar een groot deel van zijn it uitbesteed aan Centric. De it-dienstverlener uit Gouda gaat werkplekdiensten, de servicedesk en kantoorautomatisering leveren aan de 1800 medewerkers en neemt ook het datacenter in beheer. Centric beheert in de financiële wereld al diverse it-infrastructuren én (pensioen)administraties.

DNB verwacht door de uitbesteding van het it-beheer meer efficiëntie en flexibiliteit te creëren en de mogelijkheden op it-vlak te vergroten door met een it-specialist in zee te gaan. De aanbesteding voor zo'n it-partner op beheervlak vond in 2018 plaats. In september vorig jaar ging de voorlopige gunning naar Centric. Die is nu definitief.

Behalve dat Centric voor alle DNB-medewerkers de werkplekdiensten en kantoorautomatisering gaat verzorgen, komt er een servicedesk– op locatie, op de werkplek, telefonisch en online. Daarbij moet het bedrijf alle hard- en software up-to-date houden.

De digitale werkplekken met Windows 10 worden in fases getransformeerd naar de standaard werkplekoplossing van Centric. Hierbij krijgen alle medewerkers onder andere Office 365. Centric zorgt voor de uitrol en voor het beheer van werkplekconfiguraties en licenties.

Datacenter

DNB heeft ervoor gekozen om zowel de servicedesk als ook het datacenter bij Centric in beheer te gegeven. Volgens de bank is die keuze gemaakt om de hoge standaarden ten aanzien van data die veilig en goed moeten worden beheerd. De it-dienstverlener gaat voor het leveren van datacenterdiensten hybride cloudtechnologie inzetten om DNB meer schaalbaarheid te kunnen bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6636561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.