Managed hosting door True

Strikwerda Investments neemt NEH over

Hoster woningcorporaties gaat samenwerken met Vancis onder vlag TSH

 

Strikwerda Investments neemt een meerderheidsbelang in NEH uit Leusden. Dit is een aanbieder van hostingdiensten voor met name de woningcorporatiemarkt. NEH wordt ondergebracht in een nieuwe vennootschap: Total Specific Hosting (TSH). Daar brengt Strikwerda Investments ook zijn andere hoster onder: Vancis. De bedoeling is dat beide partijen door een nauwe samenwerking elkaar kunnen versterken. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Het gebundelde TSH heeft een omzet van zo'n 35 miljoen euro, telt honderdvijftig medewerkers en richt zich op de (semi-)publieke sector.

Volgens Strikwerda Investments hebben NEH en Vancis een complementair aanbod van diensten. NEH is actief voor woningcorporaties; Vancis - ex-onderdeel van Surf - is sterk in de onderwijswereld. Beide bedrijven blijven autonoom werken onder de TSH-paraplu, maar werken op deelgebieden samen. De investeerder wil door middel van nieuwe overnames TSH verder optuigen als outsourcingpartij voor middelgrote en grote klanten.

NEH is opgericht in 1997; de vijf oprichters zijn nog actief in de organisatie. Naast woningcorporaties richt de werkplek- en cloudbeheerder zich op de gezondheidszorg. Er werken zo'n tachtig man bij de hostingspecialist.

TWS

Eerder dit jaar kocht Strikwerda Investments (SI) hostingprovidergroep Yourholding en de hosting- en cloudbedrijven RealHosting, Reviced Cloud Services en Versio. Deze partijen zijn met die van Yourholding samengesmeed tot Total Webhosting Solutions (TWS). Daarna is er nog het trio webhostingdienstverleners PCextreme, VIP Internet en Savvii aan toegevoegd en recent Neostrada en De Heeg. Ook is domeinregistrator 86id ingelijfd maar dat bedrijf is geheel geïntegreerd in TWS, daar waar de andere onderdelen zelfstandig opereren. Ook voor TWS worden nieuwe overnames verwacht.

Het verschil met TSH is dat de TWS-onderdelen algemene webhosting- en domeinregistratiediensten leveren aan kleine bedrijven ('de bakker en slager om de hoek') en TSH managed sourcing-diensten levert op basis van service level agreements (sla's) aan grotere bedrijven.

Naamgeving

Saillant detail is de gekozen naam voor de nieuwe hostingpartij: Total Specific Hosting (TSH). De naam doet denken aan Total Specific Solutions (TSS), de ict-groep waarvan diverse, gericht op specifieke markten, softwarebedrijven deel uitmaken. TSS werd in 2008 opgericht door de Friese ict-miljonair Rinse Strikwerda. Die bouwde met Strikwerda Investments het ict-huis uit met talloze overnames, waaronder PinkRoccade. Eind 2013 verkocht de investeerder TSS aan het Canadese Constellation Software maar behield het bedrijf wel een aanzienlijk belang.

Volgens een woordvoerder van Strikwerda Investments is de naam enerzijds een knipoog naar TSS vanwege de lijntjes die er tussen de bedrijven lopen: het belang in TSS en TSS-topman Robin van Poelje die een aantal jaren gelden van Strikwerda Investments overkwam. Aan de andere kant geeft de naam ook aan dat Strikwerda Investments actief is met drie platforms: TWS, TSH én TSS. Voor verwarring is hij ook niet bevreesd. 'Het zijn geen platformen waarmee we actief marketing bedrijven. Dat doen we met de bedrijven die er onder hangen. Om die labels draait het', benadrukt hij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6503274). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.