Managed hosting door True

De Alliantie besteedt ict uit aan Open Line

Limburgse ict-dienstverlener zet woningcorporatie in de cloud

 

Woningcorporatie de Alliantie uit Hilversum heeft een vijfjarig uitbestedingsovereenkomst gesloten met Open Line. De it-dienstverlener neemt alle techniek over, waaronder het datacenter, het netwerk, serverbeheer en technisch beheer en richt een Azure-cloudomgeving in. Vijf vaste ict-medewerkers en acht inhuurkrachten stappen over naar Open Line. De medewerkers die zich bezighouden met de functionele kant van ict blijven bij de Alliantie.

De Alliantie is een van de grotere woningcorporaties van Nederland en verhuurt en onderhoudt 53.000 woningen in de regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek. Er werken zo'n 580 man bij de corporatie.

Na een selectietraject, onder begeleiding van Quint Wellington Redwood, koos de Alliantie voor Open Line. Volgens een woordvoerster van de woningcorporatie gaat Open Line alle werkplekken beheren en het technisch beheer doen van de primaire systemen, waarbij Tobias AX van Aareon de belangrijkste is.

Door de it-uitbesteding verwacht de Alliantie meer innovatie te kunnen toevoegen aan zijn dienstverlening. Ook wil de corporatie geen omkijk meer hebben naar de technische kant van de it-omgeving.

Limburg

Het bedrijf levert vanuit zijn twee datacenters in Landgraaf en Maastricht-Airport een clouddienstverlening op basis van Microsoft Azure. De Alliantie ziet het niet als een probleem dat de datacenters in Zuid-Limburg staan, een eind uit de buurt van de Noord-Hollandse locaties van De Alliantie.

De zegsvrouw laat weten: 'Het datacenter zal een combinatie zijn van de datacenters van Open Line in Limburg samen met Azure-diensten. Daarnaast staan meer en meer applicaties bij leveranciers als een SaaS-oplossing. Bij zo'n software-as-a-service-oplossing is de locatie niet van belang maar veel meer de onderlinge verbindingen. Open Line verzorgt dit voor ons.'

De ict-medewerkers die overstappen naar Open Line, hoeven overigens niet naar Zuid-Limburg te verkassen. Open Line heeft ook een kantoor in Amsterdam waar de medewerkers hun standplaats hebben gekregen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6431118). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.