Managed hosting door True

HPE en HP Inc. weg uit Amstelveens hoofdkantoor

Vastgoedbedrijf Provast koopt locatie voor woningbouw

 

Het gedeelde kantoor van HPE en HP Inc. aan de Startbaan 16 in Amstelveen

Vastgoedonderneming Provast heeft het kantoorpand van HPE aan de Startbaan in Amstelveen gekocht. HPE wordt nu huurder van de kantoorruimte; de andere drie bedrijven die er kantoor houden, HP Inc., DXC en Micro Focus, blijven er als huurders ook nog een tijdje. Op termijn zullen alle bedrijven een ander onderkomen betrekken; Provast laat het kantoorpand na afloop van het huurcontract in 2019 slopen en wil de locatie herontwikkelen tot woningen.

Mark van Gemeren, die namens HPE als woordvoerder optreedt, zegt dat de automatiseerder eerst nog een tijd huurder blijft en in de tussentijd een nieuwe kantoorlocatie gaat zoeken. Provast stelt dat de huurcontracten allemaal volgend jaar aflopen. 

Desgevraagd laat zegsman Herbert Wormgoor van HP Inc. weten dat zijn bedrijf op termijn ook het pand zal gaan verlaten.

Na de splitsing van HP in HPE en HP Inc. deelden beide bedrijven het kantoorpand in Amstelveen. HPE werd in de rechterkant van het gebouw gehuisvest; HP Inc. nam zijn intrek in de linkerkant van het gebouw en liet er ook een demostratiecentrum inrichten. 

Officeel was HPE eigenaar van het pand en HP Inc. huurder. Ook DXC Technology, het fusiebedrijf van CSC en HPE Enterprise Services, huurt er nog ruimte voor de voormalige medewerkers van HPE Enterprise Services. De vierde huurder is Micro Focus, dat een groot deel van de softwaretak van HPE heeft overgenomen. Ook DXC en Micro Focus zullen een andere oplossing moeten vinden voor de medewerkers die nu nog in dit pand in Amstelveen zijn gestationeerd.

Verhuizen

Provast heeft het kantoorgebouw aan de Startbaan 16 in Amstelveen gekocht met als doel het te herontwikkelen tot woningen. Het kantoor heeft een oppervlakte van circa 17.000 m². De vier huurders blijven hier tot het einde van het huurcontract gevestigd. De kavel heeft een oppervlakte van circa 25.000 m².

In het voorjaar van 2004 betrok het toenmalige Hewlett Packard Nederland een nieuw hoofdkantoor in het Utrechtse kantorenpark Papendorp. In het kader van een grootscheepse bezuinigingsoperatie nam HP begin 2008 het besluit om hier weer uit te trekken en naar het al kantoor in Amstelveen te verhuizen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6346371). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.