Managed hosting door True

Garantibank besteedt it-beheer uit aan Cegeka

It-dienstverlener zet infrastructuur en werkplekken over naar de cloud

 

GarantiBank International, een middelgrote, in Europa actieve bank uit Amsterdam, besteedt het beheer van zijn it-infrastructuur uit aan Cegeka. Daarbij zal de ict-dienstverlener de omgeving overzetten naar een hybride cloudomgeving. Ook richt Cegeka voor de ruim tweehonderd medewerkers van de bank een nieuwe digitale werkplek in op basis van Microsoft Office 365.

Het overdragen van het beheer van de it-infrastructuur is een omvangrijke operatie, die eind 2018 moet zijn afgerond. Het contract voor onbepaalde tijd heeft een omvang van enkele miljoenen euro’s. Er gaan geen ict-medewerkers over van de bank naar Cegeka.

Volgens Alex Hurkmans, chief digital officer (cdo) van Garantibank International, is eind 2016 gekozen voor een it-strategie waarbij gekeken is welke eigen diensten toegevoegde waarde opleveren voor de klanten voor de bank en welke diensten beter bij een externe partij kunnen worden ondergebracht. Daarbij is geconstateerd dat het beheren van een it-infrastructuur geen kernactiviteit voor de bank is en kan worden uitbesteed. Bovendien wil de bank op dit vlak af van de vaste it-kosten en overstappen naar schaalbare it-infrastructuur met een flexibelere service en onderliggend variabel kostenmodel.

Vernieuweing

Na een selectieproces is Garantibank uitgekomen bij Cegeka. De Belgische it-dienstverlener garandeert zo dicht mogelijk te blijven bij een standaard dienstverlening om de gewenste schaalvoordelen te bieden. Naast de inrichting van een hybride cloudomgeving, gebruikmakend van de mogelijkheden van de AWS- en Azure-platforms, en de Office 365-werkplekken zorgt Cegeka voor een upgrade van een aantal traditionele systemen en een nieuw beveiligingsplatform. De bank wil uit veiligheidsoogpunt daarover geen details verstrekken, behalve dat medewerkers vanaf ieder apparaat of elke locatie op een veilige manier moeten kunnen beschikken over informatie, applicaties en communicatiemogelijkheden.

Verder verwacht de bank dat Cegeka meedenkt over verbeteringen en met eigen voorstellen komt, zoals de inzet van een data-analyse-tool om het ict-landschap van de bank door te lichten en waar mogelijk te vereenvoudigen om de verbruikskosten te verminderen.

De nieuwe omgeving van de bank is gebaseerd op een twin-datacenter-oplossing en wordt gehost vanuit het Cegeka-datacenter in Geleen met het datacenter Hasselt als secundaire locatie.

Garantibank

Garantibank Turkije is de enige aandeelhouder van Garantibank International. Het Spaanse Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) is het moederconcern van Garantibank Turkije.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6327102). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.