Managed hosting door True

Fokker Services opnieuw in zee met T-Systems

Jarenlange relatie gaat terug tot Debis IT Services

 

Vliegtuigonderhoudsbedrijf Fokker Services heeft zijn hostingcontract met T-Systems met drie jaar verlengd. Aan het einde van de nieuwe contractperiode in 2020 werken de twee partijen vijfentwintig jaar met elkaar samen. Die samenwerking gaat terug tot Debis IT Services, een voorganger van T-Systems.

Fokker Services besteedde zijn it-diensten en rekencentrum in 1995 uit aan Debis IT Services. Deze it-dienstverlener, toen onderdeel van de Duitse automobielfabrikant Daimler Chrysler, ging in 2001 volledig op in T-Systems. Tot op de dag van vandaag verzorgt T-Systems voor Fokker Services de hosting van de bedrijfskritische applicaties voor documentbeheer en product lifecycle management (plm). Zowel de applicaties als de databaseservers staan in Nederlandse datacenters.

In het nieuwe contract gaat T-Systems Fokker Services ook helpen met het verder digitaliseren van processen, onder meer op het gebied van onderhoud en reserveonderdelen. 'Met onze kennis op het gebied van bijvoorbeeld het internet of things, it-beveiliging en datacenterconsolidatie kunnen we een bijdrage leveren aan de digitale transformatie bij Fokker', meldt Sake Agra, algemeen directeur van T-Systems. 

De operationele ondersteuning door een Nederlands team van T-Systems en de hoge beveiligingsstandaarden die T-Systems hanteert, zijn voor Fokker Services redenen om het contract met nog eens drie jaar te verlengen. Daarnaast waren de stabiliteit van de dienstverlening, snelheid van handelen en de efficiënte samenwerking tussen de partijen, gebaseerd op een wederzijds vertrouwen doorslaggevende factoren, aldus de automatiseerder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6277780). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.