Managed hosting door True

Tilburg besteedt repro en printing uit aan Ricoh

 

Contract ondertekenen

De gemeente Tilburg blijkt in 2017 zijn centrale repro- en printafdeling te hebben uitbesteed aan printbedrijf Ricoh. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar met de optie tot verlenging en een waarde van zo'n half miljoen euro. Van de zes repromedewerkers hoefde Ricoh er slechts maximaal drie op detacheringsbasis over te nemen.

De centrale reproruimte is in 2017 verplaatst naar een Ricoh-kantoor, blijkt uit een gunningsdocument dat eind vorig jaar is verschenen op Tenderned. De gemeente Tilburg is bezig met een vernieuwing en herinrichting van zijn stadskantoren. Daarbij wordt het concept van het nieuwe werken ingevoerd. Dit traject moet medio 2020 zijn afgerond.

Door de uitbesteding van de centrale repro- en printafdeling verwacht de gemeente Tilburg goedkoper uit te zijn. Ook denkt zij, door dit werk bij een specialist neer te leggen, beter te kunnen inspelen op veranderende vormen en veranderd gebruik van print-, kopieer- en scanvoorzieningen. Zo voorziet de gemeente de komende jaren een trend voorzien van dalende afdrukvolumes als gevolg van verdere digitalisering.

Takenpakket

Tot het takenpakket van Ricoh behoren de levering van multifunctionals (onder meer inclusief technische service, onderhoud en verbruiksmaterialen), de verzorging van algehele centrale reprodiensten (inclusief grootformaat en specialistische opdrachten), de levering van print-/kopieerpapier (A3 en A4) voor de decentrale afdrukfaciliteiten op de locaties en alle andere afdruk- en afwerkingsmaterialen die nodig zijn voor de centrale reprodienst en de detachering van drie medewerkers van de afgestoten repro-afdeling.

Tilburg voert als zogeheten centrumgemeente onder andere een aantal ict-taken uit voor omringende gemeentes, waaronder het plaatsen van multifunctionele afdrukapparatuur. De gemeente Goirle maakt op dit moment al gebruik van deze dienstverlening en valt dus ook onder de scope van deze aanbesteding. Ook andere gemeentes - Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Loon op Zand, Gilze en Rijen, Waalwijk en Heusden - kunnen van deze dienstverlening gebruikmaken.

Jaaroverzicht

Het contract tussen de gemeente Tilburg en Ricoh is een van de deals uit het jaaroverzicht 2017: 93 deals; (publieke) cloud verandert alles van Computable.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6276875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.