Managed hosting door True

ECB besteedt it-beheer uit aan Unisys

 

De Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt heeft een contract met Unisys ondertekend voor het beheer van de it-activiteiten, waaronder de it-helpdesk en het beheer van het datacenter. Door de toenemende standaardisatie van it-diensten kunnen deze worden beheerd door een externe, gespecialiseerde partner, vindt de bank. Unisys neemt het vaste personeel over; voor de inhuurkrachten wordt een overgangsregeling getroffen.

Om hoeveel medewerkers het gaat, wil een zegsvrouw niet zeggen, alleen dat het gaat om een aantal onder de honderd. Er zullen geen ontslagen vallen onder het vaste it-personeel. 

De ECB werkt al met externe leveranciers op verschillende andere it-gebieden, zoals it-projecten, softwarelicenties en hardwareonderhoud. 

Recent kondigde De Nederlandsche Bank (DNB) ook aan het it-beheer te willen uitbesteden. In de loop van 2018 volgt er een officiële aanbesteding voor het uitbesteden van werkplekbeheer, netwerkbeheer en het datacentrum.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6263370). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.