Managed hosting door True

Cegeka zet zichzelf in de etalage

 

Euro

Het it-bedrijf Cegeka zoekt een koper voor twintig procent van zijn aandelen. De opbrengst moet dienen om nog dit jaar een grote overname te doen, zo schrijft De Tijd.

Bijna de helft (negen procent) van het papier dat Cegeka van de hand wil doen, zijn eigen aandelen. De resterende elf procent komen van oprichter André Knaepen en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. 

De zakenbank Degroof Petercam begeleidt de transactie. Aanvankelijk wou het bedrijf enkel de negen procent eigen aandelen ten gelde maken, maar dat zou te weinig geweest zijn om een financiële speler te verleiden tot een instap. Daarom werd aan de andere aandeelhouders gevraagd om ook aandelen te verkopen tot twintig procent werd bereikt.

Cegeka heeft de voorbije jaren al een rits overnames gedaan, vooral in Oost- en Centraal-Europa, waaronder de Oostenrijkse sectorgenoten BrainForce (2014) en Danube IT (2016). Het aandeel van het buitenland in de omzet stijgt dan ook, in 2015 werd maar net iets meer dan de helft van het zakencijfer in België gedraaid.

Tegen het einde van het jaar zou er volgens Knaepen alweer een grote overname op de agenda staan, maar welke partij daarbij in het vizier loopt, wou de topman nog niet bekendmaken.

Cegeka werd in 1992 opgericht door Knaepen en enkele investeerders. Hij is nog steeds voor 73 procent eigenaar van het bedrijf. De omzet van Cegeka tikte in 2016 af op 420 miljoen euro, een stijging van 14 procent. Er staan 3.600 mensen op de loonlijst in elf landen, 2.000 daarvan zijn in België tewerkgesteld. In Nederland werken er ruim tweehonderd man in Veenendaal; ook staat er een datacenter in Geleen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6005746). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.