Managed hosting door True

NSC Global wil zestig oud-Atos'ers ontslaan

Bonden gaan niet akkoord

 

Ontslag

De Britse ict-dienstverlener NSC Global wil in Amsterdam zestig man de laan uitsturen. Het betreft oud-medewerkers van Atos die in het kader van een uitbestedingsovereenkomst in 2015 bij NSC in dienst traden, maar nu 'te duur' zijn. De vakbonden noemen het schandalig om deze it-servicemonteurs te willen vervangen door goedkoper personeel.

Een groep van twintig NSC Global-werknemers heeft vanochtend een petitie aangeboden aan Herke Heinrich, algemeen directeur NSC Global in Nederland. De afvaardiging maakt zich (namens 85 collega’s) hard om een open dialoog met de ondernemingsraad (OR) en wil daarnaast dat er een door de vakbonden gesteund sociaal plan komt.

Volgens bonden FNV ICT en CNV Vakmensen wil NSC op een goedkope manier af van goed gekwalificeerde vakmensen met enkel als doel de winst omhoog te schroeven. 'Want nut en noodzaak van deze ingreep is bij lange na nog niet bewezen', aldus de bonden.

De ict-dienstverlener wil zo snel mogelijk het dienstverband van zestig mensen beëindigen. 'Maar de werknemers laten zich niet als makke lammeren naar de slachtbank leiden', reageert Bob Bolte van FNV ICT. 'En terecht. De directie roept dat deze zestig professionals te duur zijn, maar hoeveel men verdiende, wist NSC al ten tijde van de overname. Het is gewoon een slap excuus om in één keer van deze groep af te komen. Het werk verdwijnt namelijk niet en NSC wil deze vakmensen vervangen door goedkoper personeel. Schandalig!'

Brandbrief

Ruim een jaar geleden zijn circa 148 werknemers met behoud van hun arbeidsvoorwaarden overgegaan van Atos naar NSC Global. Jolien Dekker van CNV Vakmensen: 'De groep is weliswaar in dienst van NSC, maar heeft nog wel Atos-mailadressen, Atos-passen en werkt voor Atos-klanten. Atos doet alsof z’n neus bloedt en legt de verantwoordelijkheid neer bij NSC. Absurd dat deze groep als een hete aardappel heen en weer wordt geschoven en dat NSC weigert om met ons te spreken over een fatsoenlijk sociaal plan.'

De NSC-directie wil wel met de OR, maar niet met de bonden in gesprek over een sociaal plan. De OR op haar beurt wil dat het sociaal plan met de vakbonden wordt afgesloten. Om uit deze impasse te komen, zijn NSC-werknemers een paar weken geleden een petitie gestart. Ze willen dat de directie op constructieve wijze met zowel de OR als vakbonden gaat praten over een sociaal plan.

Daarnaast hebben de bonden brandbrieven gestuurd naar de directies van NSC Global in Engeland en Atos in Nederland. 'Met', zegt FNV-bestuurder Bolte, 'het vriendelijke doch dringende verzoek om in te grijpen. Dit kan zo niet langer. De servicemonteurs werken bovendien nog steeds voor klanten van Atos. Mocht dit conflict escaleren, dan krijgen die klanten er last van.'

Wit merk

Bij NSC Global in Amsterdam werken 156 werknemers. Het Britse bedrijf nam met ingang van 1 september 2015 de 'on site'-supportdiensten van Atos in Nederland over. Het betreft medewerkers die aan Atos-klanten eerste hulp bieden bij computerproblemen. Zo'n 150 medewerkers van deze afdelingen traden in dienst bij deze Britse aanbieder van business process outsourcing (bpo)-diensten. Het gaat om een vijfjarig contract. In Nederland opereert het bedrijf met een vestiging vanuit Amsterdam.

NSC (Network Support Center) Global is een in 1997 door Yaseen Kahn opgerichte bpo-speler die als witte-merkendienstverlener optreedt op het terrein van ict-infrastructuur, helpdesk en ondersteuningsdiensten bij klanten ter plekke.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5977776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.