Managed hosting door True

Computable maakt sprekers zorgseminar bekend

 

Computable organiseert voor de tweede keer een seminar specifiek voor de zorgsector. Dit keer met als thema sourcing in de zorg. Tijdens het seminar, dat dinsdag 29 november 2016 plaatsvindt, worden onder andere ervaringen van (zorg)organisaties zoals het Oogziekenhuis Rotterdam, de Jeugdbescherming Regio Amsterdam en Rechtspraak.nl gedeeld.

Medio augustus kwam uit het onderzoek van managementadviesbureau Quint Wellington Redwood naar voren dat 61 procent van de Nederlandse zorginstellingen meer it gaat uitbesteden. Dit is 12 procent meer dan in andere sectoren. De reden voor outsourcing is meer focus op de kernbusiness.

Zorginstellingen moeten tegenwoordig behalve medische kennis ook in het bezit zijn van up-to-date it-kennis. Steeds meer zorginstellingen vragen zich af of zij hun it nog zelf kunnen beheren of dat het outtasken van bepaalde middelen een betere oplossing is. Maar hoe wordt een succesvol sourcingproject gestart? Wat blijven organisaties zelf doen en wat besteden zij uit? En nog belangrijker hoe blijven zij een kwalitatieve zorginstelling gedurende it-innovaties.

Omdat it-sourcing een steeds belangrijker thema is voor zorginstellingen organiseert Computable zijn tweede Computable Seminar specifiek voor de zorgsector, met als thema sourcing in de zorg. Het inhoudelijk programma is gevuld met verschillende cases uit de praktijk, een inleiding tot het thema en een tegengeluid met een voorbeeld buiten de sector van een complete insourcingstrategie bij de Rechtspraak.

Programma

Het Computable Seminar vindt plaats op 29 november 2016 in de MediaPlaza te Utrecht en start om tien uur. Het programma eindigt om half vier en wordt afgesloten met een borrel tot zes. De volgende sprekers en bijbehorende sessies komen hierbij aan bod. 

Het belang van een sourcingstrategie
Bauke van Daalen, secretaris Platform Outsourcing Nederland
Wat is Sourcing? Hoe bepaalt u uw sourcingstrategie? Hoe ontwikkelt u een gedegen business case voor outsourcing en outtasking? Bauke van Daalen, secretaris van Platform Outsourcing Nederland, trapt het programma af met een verdieping op het thema sourcing in de zorg.

Oogziekenhuis Rotterdam wordt regisseur van eigen ict-omgeving
Bert Snel, manager Informatiemanagement, Automatisering en Medische Technologie Oogziekenhuis Rotterdam
Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft een contract ondertekend met CSC Nederland voor een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem (zis) en elektronisch patiëntendossier (epd). Het doel is om het nieuwe dossier ‘CSC Care Solutions’ medio 2017 in Het Oogziekenhuis Rotterdam in gebruik te nemen. Tijdens deze sessie gaat Bert Snel, manager Informatiemanagement, Automatisering en Medische Technologie, in op hun ervaringen in dit proces.

Informatiebeveiliging: Juist inde zorg. Sourcingstrategie omtrent security
Norbert-Jan van Egdom, Management Consultant Pink Elephant
Als zorginstelling levert u verantwoorde, vraaggerichte zorg en u krijgt hierin het volste vertrouwen van uw cliënten. Niet alleen voor de zorg over hun welzijn, maar ook de zorg over hun persoonlijke informatie. It-outsourcing en cloud-diensten voegen een extra dimensie toe aan de informatiebeveiliging van cliëntgegevens. Deze persoonlijke informatie, moet beschermd zijn tegen onbevoegd gebruik. De informatie wordt immers door veel partijen gebruikt. Een goede beveiliging van deze informatie is daarom niet alleen essentieel maar wordt ook wettelijk vereist. Maatregelen tegen onbevoegd gebruik moeten door u, zowel organisatorisch als technisch, adequaat worden toegepast. Hoe hoog staat informatiebeveiliging op uw agenda? En hoe pakt u dit aan? Deze sessie geeft u praktische handvatten.

Tegengeluid: De kracht van insourcing bij Rechtspraak.nl
Peter van Schaik, directeur Spir-it
Bij De Rechtspraak heeft Spir-IT een 100 procent insourcingstrategie doorgevoerd. Waarom hebben zij hiervoor gekozen, welke afwegingen hebben zij hierbij gemaakt en welk advies zou Peter van Schaik, directeur Spir-it, aan zorginstellingen meegeven? Kom erachter tijdens de sessie van deze branche-vreemde sourcingscase.

Door outsourcing focus op primair proces in de jeugdbescherming 
Irma Stroet, manager Bedrijfsvoering bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam
De kosten voor bedrijfsvoering in de jeugdzorg en jeugdbescherming staan onder druk. Is outsourcing van icr hiervoor een oplossing? En wat betekent dit in de praktijk? Met het outsourcen los je niet alle problemen op. Het werk dat je als organisatie zelf blijft doen wordt complexer en vraagt vaardigheden die je moet ontwikkelen. Jeugdbescherming heeft inmiddels een aantal jaar ervaring met de outsourcing van ict. Wij hebben onze organisatie ingericht op het regievoeren. Deze do’s en don’ts ervaringen wil delen we graag tijdens deze sessie om andere zorgorganisaties te helpen om de ict op een wijze in te richten die past bij deze tijd en de uitdagingen in de zorg.

Kom naar het seminar

Het seminar is geschikt voor organisaties met zowel beginnende en verder gevorderde sourcingstrategieën. Bezoekers van het seminar krijgen handvatten om aan de slag te gaan met hun sourcingstrategie en de bijbehorende business case. Daarnaast wordt er ingespeeld op de actualiteiten met een sessie over de rol van privacy en security bij sourcing. Meer informatie over het (gratis) seminar en de mogelijkheid tot toegang vindt u hier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5882551). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.