Managed hosting door True

Sogeti breidt Indiase testactiviteiten uit

 

Ict-dienstverlener Sogeti breidt zijn testactiviteiten in India uit. In Mumbai is een testcentrum ingericht voor het geautomatiseerd testen van applicaties (functioneel), het inrichten van datamanagement, performance tests en servicevirtualisatie. Sogeti claimt dat het ketentests tot 60 procent goedkoper aan kan bieden door uitbesteding naar India.

De ict-dienstverlener is naar eigen zeggen de eerste ict-dienstverlener in Nederland die een volledig geautomatiseerd softwaretestproces voor applicatieketens aanbiedt vanuit India.

'Door servicevirtualisatie zijn we in staat gehele applicatieketens te simuleren. Daarmee kan een keten van bijvoorbeeld een online aanvraag, het uitbrengen van een offerte, klantregistratie en facturatie volledig getest worden op prestaties en functionaliteit van de verschillende applicaties die in een dergelijke keten actief zijn', licht het bedrijf toe.

Volgens de dienstverlener is het testcentrum in Mumbai de enige plek in India waar meerdere testtools ondersteund worden. Het gaat onder meer om tools van leveranciers als HP, Microsoft, Tosca en Open Source tooling zoals .NET en Java.

Applicatietest

Sogeti wil met de locatie in India twee vliegen in één klap slaan. Klanten zoals verzekeraars en telecommunicatiebedrijven moeten voor India kiezen omdat geautomatiseerde testprocessen goedkoper zijn doordat ze sneller verlopen. Daarnaast moet de dienst een oplossing bieden aan de schaarste aan kennis en ervaring van softwaretesters in de Nederlandse markt.

Marc Rabel, verantwoordelijk voor de testactiviteiten van Sogeti: 'Met de inzet van een volledig geautomatiseerd testproces kunnen applicaties in één dag volledig getest worden, waar dat voorheen twee weken kostte. Het is voor veel organisaties een noodzaak om problemen sneller op te lossen en nieuwe diensten snel te lanceren.' Volgens Rabel zijn bedrijven met de uitbreiding naar India ook in staat sneller op en af te schalen in capaciteit. 'Bovendien wordt gebruik gemaakt van het tijdsverschil. Op het moment dat Nederland wakker wordt, is het probleem met de applicatie in India al opgelost', aldus Rabel.

Java en Microsoft

Sogeti is inmiddels tien jaar actief in India. De ict-dienstverlener ontwikkelt er software voor Java en Microsoft-omgevingen en business intelligence (bi) oplossingen. Ook migratie en beheer van cloud omgevingen en de ontwikkeling van mobiele apps vindt vanuit India plaats. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5787184). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.