Managed hosting door True

‘Mega-ontslagronde IBM raakt ook Nederland’

 

Ontslag afscheid opstappen

Een grote Europese ontslagronde die IBM wil doorvoeren, raakt ook de Nederlandse organisatie. Er zullen maximaal achthonderd banen verdwijnen. Het werk wordt naar India overgeheveld. De gehele operatie moet aan het einde van het jaar zijn afgerond. De centrale ondernemingsraad heeft dit van de directie te horen gekregen. Dit melden onbevestigde bronnen.

In navolging van IBM België, waar eind dit jaar ruim 230 banen zullen verdwijnen, zou de centrale ondernemingsraad in Nederland te horen hebben gekregen dat ook hier medewerkers gedwongen worden ontslagen. Op korte termijn worden 360 banen geschrapt; daarna gaat er voor het einde van het jaar nog een streep door 440 banen.

Computable heeft hierover informatie binnengekregen, naar aanleiding van een brief die aan de centrale ondernemingsraad zou zijn gestuurd. De ontslagronde zou onderdeel zijn van een grote Europese reorganisatie waarbij zoveel mogelijk hoogwaardig it-werk vanuit Europa naar India wordt gebracht.

De woordvoering van IBM Nederland was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5722045). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.