Managed hosting door True

CSC denkt na over opsplitsing

 

Automatiseerder Computer Sciences Corporation (CSC) overweegt het bedrijf te splitsen in een overheidstak en een commerciële tak. Dat zegt persbureau Reuters op basis van ingewijde bronnen. Het bedrijf voert momenteel een reorganisatie door om de kosten te drukken. CSC heeft last van een terugvallende vraag bij met name de Amerikaanse overheid, de grootste klant van het bedrijf.

Een opsplitsing zou aantrekkelijker zijn voor aandeelhouders. Bovendien is de overheidstak, ondanks de moeilijke Amerikaanse markt, aantrekkelijk om overgenomen te worden. Een kopende partij kan zich via zo'n overname binnenkopen op de ict-overheidsmarkt in de Verenigde Staten.

CSC voerde volgens Reuters overigens de afgelopen tijd overnamegesprekken met onder andere Capgemini, CGI, HP en een aantal investeringsmaatschappijen. Hun biedingen zouden echter te laag zijn geweest. Het bedrijf behaalde in 2014 een omzet van bijna dertien miljard dollar; er werken ruim zeventigduizend mensen bij het ict-concern.

CSC verkeerde een paar jaar terug in grote problemen door een aantal grote mislukte ict-projecten in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, mogelijke corruptie bij CSC-vestigingen in Scandinavië en Australië en boze aandeelhouders die naar de rechter stapten. Onder leiding van de in 2012 nieuwe topman Mike Lawry werd een herstelplan opgesteld waarbij ook naar strategische alternatieven wordt gekeken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5268965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.