Managed hosting door True

Consortia Unisys krijgen deel megacontract EU

 

Twee door Unisys aangevoerde consortia gaan in opdracht van de Europese Commissie diensten uitvoeren op het gebied van applicaties, architectuur, informatiebeheer, webcontent en geografische informatiesystemen. Die orders zijn binnengehaald onder de paraplu van de ict-aanbesteding ESP-DESIS III. Het betreft hier het grootste raamcontract dat ooit is opgesteld door de Europese Commissie met een totale geschatte waarde van zo'n 931 miljoen euro en een looptijd van vier jaar. Naast de Unisys-consortia zijn er nog tal van andere bedrijfsconglomeraten die opdrachten hebben binnengesleept.

Unisys België en zijn partners gaan it-ondersteuning en -diensten leveren aan meer dan veertigduizend ambtenaren voor applicaties, architectuur, informatiebeheer, webcontent, data warehousing, business intelligence en geografische informatiesystemen. De consortia werden geselecteerd op hun vermogen de Europese Commissie te voorzien van een strategische benadering van sourcing, dienstenlevering en end-to-end ondersteuning van de it-behoeften.

De aanbesteding ESP DESIS III ((External Service Provision for Development, Studies and Support for Information Systems III) bestaat uit vier percelen. Unisys België is met twee consortia geselecteerd voor twee percelen: één voor projectmanagement-, analytics- en adviesdiensten en een ander om de functionele en zakelijke behoeften van de Europese Commissie te ondersteunen.

Unisys neemt ook deel aan een door de Trasys Group geleid consortium dat de ontwikkelingseisen moet leveren voor omgevingen als Oracle, Java en Microsoft Sharepoint. Unisys dong niet mee naar het vierde deel van het contract ('Ontwikkeling, onderzoek en ondersteuning op afstand').

Verdelen

Volgens de Europese Commissie is de totale waarde van de drie contractdelen waarbij Unisys is betrokken meer dan achthonderd miljoen euro. Zelf verwacht de ict-dienstverlener er de komende vier jaar negentig miljoen euro omzet aan over te houden. Daarbij moet wel worden aangetekend dat per perceel het werk nog wel moet worden binnengehaald ten opzichte van de andere consortia die zijn geselecteerd.

De consortia zullen alle activiteiten van de Europese Commissie ondersteunen en kunnen opschalen om nieuwe initiatieven en technologische behoeften te ondersteunen voor eventuele extra locaties in de regio. In eerste instantie zullen ongeveer 160 Unisys-medewerkers worden ingezet op locaties van de Europese Commissie in Brussel, Luxemburg en Ispra in Italië. De twee consortia van Unisys zullen naar schatting ruim achttienhonderd it-medewerkers mobiliseren voor het leveren van ondersteuning en diensten in Europa.

En de winnaars zijn...

In de gunningsdocumenten wordt gesproken over een cascade-systeem: er dong via de consortia een waterval aan ict-bedrijven mee naar de te vergeven percelen. Een opsomming van winnaars en contractwaarde per perceel:

Perceel 1 (waarde: 451.834.516,76 euro): Ontwikkeling van informatiesystemen

- Consortium Eurora-1: Arhs Developments (leider), Cegeka, Ordina, Sword Group

- Consortium Panoplis: Trasys (leider), Atos, Engineering Ingegneria Informatica, Everis, Fujitsu, Intrasoft, Sogeti, Unisys

- Consortium IC2AR: Cronos (leider), Accenture, Computer Resources, Indra Sistemas, Reply SpA ?

- Consortium European Dynamics: European Dynamics Luxembourg (leider), European Dynamics (Griekenland), Almaviva, Telvent,

- Consortium FOUR-CE: Sopra (leider), Altran, CGI, Uni Systems

Perceel 2 (waarde: 181.674.791,76 euro): Ontwerp, evaluatie, kwaliteit en veiligheid van informatiesystemen

- Consortium Innovatia: Unisys (leider), Atos, Engineering Ingegneria Informatica, Fujitsu, Intrasoft, Sogeti, Trasys

- Consortium EC-COSY: CSC (leider), Charles Oakes & Co, Ernst & Young,

- Consortium Eurora-2: Arhs Developments (leider), Cegeka, KPMG, Ordina, Sword Group

Perceel 3 (waarde: 200.982.597,20 euro): Ondersteuning van en bijstand bij informatiesystemen

- Consortium ONE4EU3: Unisys (leider), Atos, Intrasoft, I.R.I.S., Sogeti, Piksel, Trasys

- Consortium IC2ARE: Cronos (leider), Computer Resources, Econocom, Indra Sistemas, Reply

- Consortium European Dynamics: European Dynamics Luxembourg (leider), European Dynamics (Griekenland), Almaviva, Telvent

Perceel 4 (waarde: 97.050.152,50 euro): Ontwikkeling, onderzoek en ondersteuning op afstand

- Consortium A2: Atos (leider), Accenture

- Consortium Abaroa: Bilbomática (leider), Entelgy Consulting, Ibermática, Near Technologies Norte

- Consortium Arhs-Intrasoft: Arhs Developments (leider), Intrasoft

- Consortium Desis: IBM (leider), Deloitte Consulting, DxD Applications & IT Solutions, Steria, SC Siveco Romania

- Consortium European Dynamics: European Dynamics Luxembourg (leider), European Dynamics (Griekenland), Almaviva, Telvent

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5242481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.