Managed hosting door True

HCL en Aegon openen ontwikkelstudio Voorburg

 

De Indiase offshore-specialist heeft een ontwikkelcentrum geopend in Voorburg, in nauwe samenwerking met verzekeringsconcern én grote klant Aegon. In deze cXstudio werken HCL-ontwikkelaars samen met technologiepartners en Aegon-medewerkers aan nieuwe front end-oplossingen. Op deze manier wil Aegon op een snellere manier klanten innovatieve producten en diensten kunnen aanbieden, zoals internet- en mobile apps.

Bij de cXstudio werken in de kern zo'n 25 man. Met extra medewerkers van bijvoorbeeld Aegon of ict-partners kan het team uitgroeien tot 35 mensen. Op termijn is het ook de bedoeling dat cXstudio in Voorburg voor andere HCL-klanten uit de financiële wereld gaat werken.

Burgemeester Hans van der Sluijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg opende de cXstudio vandaag officieel samen met Rahul Singh, topman van de HCL-divisie Financial Services en Business Service. De studio is vlakbij het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag gevestigd, zodat medewerkers snel overleg kunnen hebben met de HCL-ontwikkelaars. 'De regio Den Haag - Rotterdam zet zwaar in op het binnenhalen van grote bedrijven. Wij bieden hen ruimte en ondersteuning', aldus de burgervader.

Digitalisering

Volgens topman Rahul Singh werkt cXstudio met innovatieve technologie waarmee klanten snel verder geholpen kunnen worden. Hij vertelt dat HCL wereldwijd meer van dit soort studio's neerzet, gelieerd aan grote klanten. 'Wij brengen in onze studio's ict-expertise, innovatiedenkvermogen en vakkennis tezamen. Door die combinatie, waarbij ook veel van elkaar kan worden geleerd, kunnen we sneller en beter oplossingen bouwen voor klanten.'

Marco Keim, algemeen bestuursvoorzitter van Aegon Nederland, stelt dat de verzekeraar moet reageren op de hoge snelheid van digitalisering en het gebruik van datagedreven oplossingen. 'Klanten moeten beter ondersteund worden. Wij moeten hen helpen met moderne tools die we laten ontwikkelen met een korte time-to-market. De doorlooptijd van apps en nieuwe versies wordt steeds korter. Daarin moet Aegon meegaan.'

cXstudio

De verzekeraar werkt al een aantal jaren samen met HCL. Het Indiase ict-concern nam in 2012 ook het deel van de applicatieactiviteiten dat Capgemini nog verzorgde, over. Aan het inrichten van de cXstudio in Voorburg is een paar jaar aan voorbereiding vooraf gedaan. HCL werkt in dit concept bewust met partners, voor het binnenhalen van expertise op het vlak van bijvoorbeeld Salesforce en Drupal. Met de software van Salesforce worden marketing- en klantcommunicatieoplossingen voor Aegon ontwikkeld; de opensourcesoftware van cms-leverancier Drupal is ingezet om de nieuwe website van Aegon Nederland te bouwen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5240688). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.