Managed hosting door True

ABN Amro rondt custody-uitbesteding TCS af

 

ABN Amro rondt de uitbesteding van zijn operationele custody-werkzaamheden aan Tata Consultancy Services (TCS) dit kwartaal af. De bank sloot hiervoor vorig jaar mei een vijfjarig contract met TCS. De Indiase offshore-speler regelt voortaan de administratieve afwikkeling van het verkopen, overdragen en bewaren van effecten en de transactieverwerking voor klanten van ABN Amro Clearing. 58 arbeidplaatsen zijn verloren gegaan; wel heeft de bank een nieuwe regie-organisatie opgebouwd waar vijftien man werkzaam zijn.

Volgens ABN Amro zijn er internationaal nog slechts een beperkt aantal grote spelers actief in de custody-sector (het beheren van effecten). Door de verregaande consolidatie is het volume van deze werkzaamheden bij de bank sterk afgenomen en is de winstgevendheid van dit werk fors onder druk komen te staan. Daarom is de optie van uitbesteding onderzocht. Na een grondig traject koos ABN Amro voor TCS, die het werk naar India overhevelt. Over de waarde van dit vijfjarig business process outsourcing (bpo)-contract doet de bank geen mededelingen.

Regie

Door de uitbesteding zijn er 58 arbeidsplaatsen vervallen. Daartegenover staat dat de bank een nieuw team (vijftien arbeidsplaatsen) heeft samengesteld dat de regie voert op de door TCS uitgevoerde custody-taken.

Het bpo-contract heeft geen betrekking op de overgebleven clearing-werkzaamheden (clearen = het uitwisselen van stukken bij transacties op een beurs). Die blijven bij ABN Amro en worden verricht door een nieuwe afdeling (vijfentwintig arbeidsplaatsen).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5216903). © Jaarbeurs IT Media.

5,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.