Managed hosting door True

Vivare besteedt ICT-beheer uit aan Ctac

 

Woningcorporatie Vivare uit Arnhem besteedt het ict-beheer per 1 januari 2015 uit aan Ctac. Vivare reorganiseert en verwacht door de ict uit te besteden op de kosten te kunnen besparen, met behoud van kwaliteit en serviceniveau. Het gaat daarbij om de helpdesk, het systeembeheer en het applicatiebeheer. Zeven medewerkers komen vanaf de start van 2015 in dienst van Ctac.

De corporatie (24.000 verhuuureenheden (vhe's), driehonderd medewerkers) doet geen uitspraken over de duur en de waarde van het contract. Volgens Vivare maakt de schaalgrootte van Ctac het mogelijk om het ict-beheer flexibel te kunnen aanpassen aan de veranderingen bij Vivare, met behoud van kwaliteit en serviceniveau.

Vivare stapte in 2009 voor zijn primaire systeem over op een SAP Business All-in-One-oplossing van implementatiepartner Aepex. De beheer van deze omgeving komt nu in handen van een andere SAP-partner, Ctac.

Op stoom

Het bedrijf uit Den Bosch heeft al diverse andere SAP-klanten in de woningcorporatiemarkt, zoals Ymere, Talis, Maasdelta Groep en Haag Wonen. Deze corporaties nemen het Chare-systeem van Ctac, een gecertificeerde SAP Business All-in-One-template voor de corporatie- en vastgoedmarkt, geheel of gedeeltelijk af vanuit de cloud (het datacenter van het ict-bedrijf).

In de corporatiesector begint uitbesteding van ict langzaam op stoom te komen. Zo sloot in april van dit jaar de Zeeuwse woningcorporatie RWS een outsourcingscontract met Cegeka. Ook bedrijven als NCCW en Aareon beheren ict-omgevingen van woningbouwverenigingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5211784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.