Managed hosting door True

Aandeelhouder Ordina naar Ondernemingskamer

 

Investeerder Jan Niessen, die afgelopen september een groot belang nam in Ordina, heeft de Ondernemingskamer gevraagd een enquête in te stellen. Het verzoek richt zich op het communicatiebeleid van Ordina vanaf mei 2014 rondom mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen en opdrachten van de overheid. Het tv-onderzoeksprogramma Zembla onthulde kortgeleden deze onregelmatigheden. Ordina zal zich tegen het verzoek verweren.

Ordina meldt in een verklaring een verzoek te hebben ontvangen van Mont Cervin S.À.R.L. aan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam tot het instellen van een enquête. De woordvoerder van de ict-dienstverlener bevestigt desgevraagd dat Mont Cervin uit Luxemburg het beleggingsvehikel van Jan Niessen is.

De vijftigjarige Niessen, die zijn sporen als investeerder verdiende bij zakenbank MeesPierson en investeerders als CVC en Egeria, nam afgelopen september een flink belang van 12,26 procent in Ordina. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Door de onthullingen van Zembla is de koers van Ordina fors onderuit gegaan en zag Niessen de waarde van zijn aandelenpakket kelderen.

Volgens economiesite RTL Z zag Niessen 6,5 miljoen euro aan waarde in rook opgaan. RTL Z vroeg zich op 10 oktober af of de aandeelhouders onder wie Niessen wel voldoende door Ordina waren geïnformeerd over het lopende onderzoek door Zembla. In een reactie tegen RTL Z zei Ordina dat Niessen in de aanloop naar zijn grote investering nooit direct contact heeft gehad met de automatiseerder. De gedupeerde grootaandeelhouder wilde tegen de site niet zeggen of hij een schadeclaim tegen Ordina voorbereidde. Nu blijkt dus van wel en is duidelijk geworden dat Niessen naar de Ondernemingskamer stapt. Ordina zegt zich te gaan verweren.  

Intern onderzoek

De automatiseerder meldt verder dat het verwacht zijn lopende interne onderzoek in het vierde kwartaal van 2014, of uiterlijk in het eerste kwartaal van 2015, af te kunnen ronden. Na afronding van dit onderzoek zal Ordina publiek verslag doen van de relevante bevindingen aan alle belanghebbenden.

Gelijktijdig met het presenteren van de onderzoeksresultaten zal Ordina dan een overzicht geven van alle relevante feiten die zich in de afgelopen periode hebben voorgedaan. Tevens licht het bedrijf op dat moment  toe welke maatregelen in het kader van het eerder aangekondigde integriteitsprogramma Ordina-breed zijn uitgerold.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5196528). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.