Managed hosting door True

Pink Elephant vernieuwt ICT bij Feenstra

 

Installateur Feenstra besteedt het beheer van zijn ict-infrastructuur, inclusief werkplekken en helpdesk, uit aan Pink Elephant. Daarnaast krijgt de ict-dienstverlener uit Naarden de taak om de infrastructuur te vernieuwen om locatieonafhankelijk werken mogelijk te maken. Vier ict-medewerkers stappen over naar Pink Elephant. Wel blijft Feenstra het applicatie- en functioneel beheer zelf doen. Het dochterbedrijf van energieconcern Nuon heeft circa veertienhonderd medewerkers en dertig locaties.

'Feenstra investeert de komende jaren volop in het verbeteren van de structuur en kwaliteit van de it-omgeving', aldus algemeen directeur Henjo Groenewegen. Om  locatieonafhankelijk werken mogelijk te maken kiest het installatiebedrijf voor de invoering van een infrastructure-as-a-service (IaaS)-platform, een nieuwe Office-omgeving en mobile device management. Pink Elephant is na een aanbesteding geselecteerd om de vernieuwing van de infrastructuur uit te voeren.

Daarnaast moet de nieuwe omgeving leiden tot een verbeterde gebruikerservaring en productiviteit van de medewerkers en een betere dienstverlening aan klanten. Verder wil Feenstra via de uitbesteding de operationele kosten verlagen. Een woordvoerder vertelt dat het bedrijf niet gekeken heeft naar de ict-opzet bij moedermaatschappij Nuon. Die besteedde een groot deel van zijn ict al een aantal jaren geleden uit, aan onder andere Atos. 'Feenstra is een volledig zelfstandig opererend dochterbedrijf. De ict-omgeving is volledig gescheiden van die van Nuon.'

Feenstra, met een hoofdzetel in Lelystad, is een installateur op het gebied van verwarming, ventilatie, isolatie, veiligheid en zon. Het huidige bedrijf is voortgekomen uit een krachtenbundeling van Bacol, Feenstra, Nuon Beveiliging en Isolatienet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5189192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.