Managed hosting door True

Attero ruilt T-Systems in voor Cegeka

 

Afvalverwerker Attero besteedt het beheer van zijn it-infrastructuur uit aan Cegeka. De ict-dienstverlener gaat werkplekdiensten verzorgen voor zo'n zeshonderd werknemers en neemt het volledige beheer van de servers over. De hardware van Attero verhuist naar het datacenter van Cegeka. Op termijn wil Attero deze apparatuur afstoten en alle it als een dienst afnemen. Attero had voorheen het beheer van zijn it-infrastructuur uitbesteed aan T-Systems. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Attero (voorheen Essent Milieu) verwerkt op vijftien locaties het afval van ruim vijf miljoen Nederlanders. Daarnaast verwerkt Attero bedrijfsafval en is het de grootste verwerker van gft-afval.

Cegeka kwam na een selectietraject waaraan nog drie andere bedrijven meededen als winnende partij naar voren. Attero kiest ervoor om bij de Belgische ict-dienstverlener het beheer als een infrastructure-as-a-service (IaaS) af te nemen, voor zowel de werkplekomgeving als de bedrijfsapplicaties. Het beheer van de bedrijfsapplicaties blijft vooralsnog bij de leveranciers van die applicaties, maar Attero zal dit beheer in de toekomst mogelijk bij Cegeka neerleggen, zodat er nog maar een aanspreekpunt is voor de it.

Cegeka verzorgt eveneens de it-ondersteuning aan de medewerkers, ook op locatie bij de verschillende Attero-vestigingen. Daarnaast krijgt het personeel via een zelfbedieningsportaal de mogelijkheid zelf wijzigingen door te voeren of verzoeken in te dienen. 

Transfer

De komende maanden vindt de transfer naar Cegeka plaats. Volgens planning moet deze overgang eind dit jaar zijn afgerond. Vervolgens start de transitie van de huidige infrastructuur naar de eigen standaarden en systemen. Het opbouwen van deze nieuwe omgeving zal drie maanden in beslag nemen.

Voor Cegeka is het binnenhalen van Attero een versterking van zijn positie als ict-dienstverlener in de afvalverwerking. Het bedrijf levert bijvoorbeeld al een aantal jaren ict-diensten aan afvalverwerker Van Gansewinkel Groep.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5154842). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.